Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
«Класне читання» стало класним у школах Харкова
09.01.2018
Життя нашого видавництва
Чому читати - це круто? Про це дізнались учні з більше ніж 300 шкіл. У рамках Всеукраїнського фестивалю “КнигоПодорож” відбулася серія заходів у школах України. Учителі читали та обговорювали з учнями книги, що подобаються особисто їм.
 
У Харкові були особливі класні заходи. Співробітники видавництва “Ранок” вирішили поспілкуватися зі своїми улюбленими читачами. Кожен обрав особливу для себе книгу. Хтось допомагав створювати її. Для когось це улюблена книга видавництва. А дехто є ідейним натхненником цілої книжкової серії.

 

Ком’юніті-менеджер Олександра Кір’ян разом з учнями Харківської спеціалізованої школи № 62 та їх батьками поділилася своєю улюбленою зимовою історією З. Топеліуса під назвою “Зимова казка”. Школярі розповідали про свої найзаповітніші бажання та ставили себе на місце головних героїв.

Трейд-маркетолог Надія Жила запропонувала учням “Старт-школи” стати маленькими дракончиками. Історія головної героїні дівчинки Юлі (“Драконе, киш!”, автор Аня Хромова) надихнула їх на створення чудових малюнків.
 

Редактор Ірина Петренко разом з 4 класом Харківської гімназії №169 побували у ролі ілюстраторів та спробували намалювати свого Велета (“Велет нам програє!”, автор Оксана Лущевська). У когось Велетом виявилася дівчинка, а у когось зовсім маленьким бородатим чоловічком. На запитання чому Сергій Лоскот не дав ім’я хлопчику з історії “Хлопчик і відьма” учні дали досить нестандартні відповіді. Серед яких: автор не хотів нікого образити, у видавництва закінчився бюджет та хлопчика звати Хлопчик.
 
Редактор Анастасія Толмачова та учні “Ліцею професіонал” почитали, помалювали та поборолися зі своїми страхами разом з книгою Р. Нурія “Від … до. Страхи: від переляку до сміливості”.
 

Помічник директора видавництва Наталя Лебедєва разом з учнями “Старт-школи” читали притчі та обговорювали їх. Діти, як відмічає Наталя, дуже розумні та відкриті.
 
Маркетолог Інна Шапошник та учні школи №73 читали та перекладали круту книгу A.V. Geiger “Follow me back”. Що ховається за екраном акаунтів у соцмережах? Відповідь на це питання дізнались суперові підлітки (які добре знають english). Головне, що вони ще дуже довго не хотіли відпускати Інну та вимагали продовження.
 

Директор департаменту дитячої літератури Наталія Коваль проводила класні читання у рідній школі, де колись вчилася сама. Ось що пише Наталія: “Читали ми із 3-ім та 4-им класами. Читали різні книги: улюблену книгу мого сина "Чому бояться павучка", декілька книг серії "Читальня": "Драконе, киш!", та "Лісовеня сова".
 
Третьокласникам більше подобалося обговорювати прослухане, чотирикласникам - більше подобалося читати слухаючи. Діти відразу схоплювали головні думки авторів і бурхливо долучалися до творчих завдань. Ми розказували лісовеняті, що є у класній кімнаті і для чого воно. Вчилися розпізнавати свого дракона і домовлятися із ним не дуже бешкетувати. А взагалі спілкування із дітьми - це величезне натхнення і бажання розвиватися далі. Де ще можна почути стільки цікавих і неординарних думок, простих запитань, на які відразу і не знайдеш відповіді, численні ідеї для нових проектів. І коли навіть "складні" учні підіймали голову над партою і включалися в розмову, розумієш - книга справжнє диво, потрібно лише знати, як те диво розкрити. А по завершенню зустрічі я пообіцяла, що попереду будуть нові класні читання. “
 
 
Трохи передбачень на майбутнє: нам це дуже сподобалося і ми маємо цікаві плани на майбутнє! Тож, школи готуйтеся.
Також, цікава інформація для наших читачів - вчителів. У міжатестаційний період перед кожним вчителем постає питання: “Де можна представити результати своєї педагогічної діяльності?”. У цьому вам допоможуть сайти "Освітній портал UROK-UA.com"  та "Освітній портал SUPER.UROK-UA.com", на яких можна друкувати свої роботи та отримати сертифікати. Адміністрація сайтів обіцяє, що співпраця буде приємною, невимушеною, зручною та доступною.
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: