Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Які книги взяти з собою на родинний відпочинок?
09.08.2017
Що почитати?
Можливо, для когось усі разом ці три слова не сумісні, але, повірте, це реально ― треба лише правильно обрати книжки. Багато батьків припускаються помилки, складаючи до валіз купу всіляких іграшок, причому, чим дитина менша, тим більша та купа. Як мама зі стажем понад 6 років та видавець – понад 10, застерігаю вас від цього. Іграшки на відпочинку не потрібні! Адже дитина потрапляє в нове оточення, їй буде цікаво все довкола. Малюк віком від 0 до 3 років взагалі гратиметься тим, що в нього під ногами, руками, носом та рештою частин тіла. Він і не згадуватиме про іграшки, якими бавився вдома. Розширюйте кругозір дитини, поповнюйте її словниковий запас, відпрацьовуйте нові навички, адже відпочинок ― найслушніша нагода для цього.

На відміну від іграшок, книжка на відпочинку буде незамінною, бо саме завдяки їй можна закріпити нові знання про світ. Наприклад, міська дитина, із більшим зацікавленням розфарбує білку після того, як побачить її на власні очі десь у лісі або парку. Малюк із розумінням справи роздивлятиметься сюжетну картинку з морським пейзажем, коли сам побуває на морі й пізнає, які на дотик мушля, крабик, морський камінець тощо. Він ще й сам розкаже вам, що зображене та яке воно.
Звичайно, дітям різного віку потрібні різні книжки. Треба робити правильний вибір, зважаючи на темперамент та здібності вашої дитини.

 
Для найменшеньких (1-3 роки)

Ідеальні як найперші розмальовки. Малюк тільки-но вчиться тримати пензлик, вмочати його в рідину (це теж наука ― треба ж потрапити в баночку, а не повз неї). А найголовніше те, що після такої важкої й наполегливої праці одразу помітний результат.
Переваги для подорожі: тоненька, не треба брати додаткові малювальні матеріали, лише один пензлик.
Багаторазова книжка для малювання з картинками-сюжетами з мультиків, а також уривками з улюблених серій. В ній можна малювати маркером або фломастером, доповнюючи сюжет, а потім витирати зображення вологою серветкою. Книжка від цього не псується!
Переваги для подорожі: тоненька, дуже компактна, багаторазова, для малювання потрібен лише маркер.
Ці обривні аплікації призначені для малюків, які ще не вміють користуватися ножицями. У книзі є різнокольорові аркуші, які можна порвати на будь-які шматочки, та шаблони з картинками, на які можна ці шматочки приклеїти. Папір для шаблонів досить цупкий, його важко порвати, тому готова аплікація матиме гарний вигляд і довго зберігатиметься. А папір для розривання, навпаки, тонкий, маленькі рученята його легко розірвуть.
Переваги для подорожі: тоненька, не потрібні ножиці.
Примітка: для наклеювання рекомендую користуватися твердим клеєм, він не розливатиметься й не бруднитиме одяг, та й аплікація матиме охайний вигляд.
Книжка 2 в 1: майстер-клас та малювалка. У ній міститься 65 ідей малюнків, на які можна перетворити звичайні відбитки пальчиків. Також є поради маленьким художникам: як занурювати пальчик у фарбу, як залишатися охайним, якими пальчиками або частинами долоні малювати. Є покрокове зображення, а також візуальна підказка, як краще зробити відбиток. Головне те, що у цій самій книзі можна одразу й помалювати. На розвороті поряд із майстер-класом є сторінка для малювання. Наприкінці книжки сторінки з картинками, які треба завершити, малюючи будь-що з того, чого ти навчився.

 
Для дошкільників (3-6 років)

Книжка поєднує короткі історії про двох кумедних мишенят, майстер-класи з малювання візерунків та картинки, на яких ці візерунки можна малювати. Отже, 3 в 1: читаємо-слухаємо, вчимося малювати та власне малюємо.
Завдяки порадам та покроковому майстер-класу із зображення тварин будь-яка дитина намалює тваринку, адже все починається з геометричних фігур! До речі, у книзі є короткі відомості про зображених тварин. А найголовніше – у книзі можна малювати. Це дуже зручно: дитина дивиться на зразок і малює.
Переваги для подорожі: тоненька, у книзі можна малювати, тому не потрібно брати з собою альбом; тваринна тематика актуальна для подорожей.
До речі, у серії є книжки про тварин з різних континентів, тож ви можете обрати для себе книжку відповідно до краю, куди збираєтеся на відпочинок.
Це не просто розмальовка із зображенням сюжетів з відомих казок. Це казка в малюнках! На початку книги поданий стислий переказ казки, а потім вона розповідається у малюнках для розфарбовування. Приємний бонус – великий плакат, який можна розфарбовувати на підлозі усією родиною одночасно.
Дуже подобається діткам. По-перше, через зовнішній вигляд – сумочка з ручкою. По-друге, тематикою: принцеси, поні тощо. По-третє, наліпками!

 
Для дітей від 6 до 100 рочків

Унікальна книжка-енциклопедія, книжка-активіті, книжка-щоденник, надрукована на еко-папері. З книги дитина дізнається про те, як правильно саджати дерево, як зробити новий папір із макулатури, як не загубитися в лісі тощо. Завдання й запитання допоможуть усвідомити необхідність берегти природу, зокрема ліс. У книзі можна писати, малювати, вклеювати знахідки та «експонати».
Переваги для подорожі: актуальна для відпочинку на природі.
Єдина в Україні і про Україну розмальовка-енциклопедія. У ній подані географічні карти всіх обласних центрів України, а також карта Києва. Але це не просто мапи. На них є чорно-білі зображення пам’ятків, тварин, характерних предметів, костюмів, людей тощо, які треба розфарбовувати. Під кожним малюнком є підпис.
Переваги для подорожі: поєднання мап та розмальовок, актуальна тема для подорожі Україною.
Розмальовок-антистрес зараз дуже багато, але саме ця неповторна. Справді, малюнки Кербі Розанеса зачаровують, їх можна роздивлятися годинами, а потім, коли починаєш розфарбовувати, то знаходиш усе більше й більше прихованих дрібничок і таємниць.
Це подвійні блокнотики із завданнями й головоломками. Їх одразу можна розрізати, щоб вони стали компактнішими. Чудова знахідка для тих, у кого двоє дітей з невеликою різницею у віці. До речі, завдяки твердій обкладинці у блокнотах зручно писати навіть на колінках.

До речі, абсолютно всі ці книжки апробовані моїми дітьми та мною. Відпочивайте корисно, креативно й із задоволенням!

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: