Фарби та пензлики

Пензлики та фарби для живопису

Яким би не був вік дитини, вона із задоволенням малює фарбами. Варто розуміти, що для маленького художника важливий не результат, а процес.

Через творчість малюк пізнає навколишній світ, а стаючи дорослішим, малюнками висловлює творчі схильності, розвиває уявлення про все, що оточує, фантазує. Аби дитина не розчарувалася у малюванні, батьки мають дбати про придбання якісної продукції для творчого процесу та про постійне її оновлення.

На сайті ranok.com.ua завжди можна знайти широкий асортимент найрізноманітніших засобів для творчості, зокрема фарби та пензлики для дітей будь-якого віку.

Як обирати фарби?

Звісно, що малювання – це найперший вид творчості, який доступний дитині. Сучасний ринок пропонує кілька варіантів засобів, аби задовольнити потреби дітлахів. Кожен з варіантів відповідає певним вимогам, адже з віком малі художники вдосконалюють координацію рухів, техніки виконання. Тому інвентар для творчості батьки мають купувати регулярно відповідно до вікових та індивідуальних особливостей малюка.

Зокрема, фарби бувають:

  1. Пальчикові. Матеріал на водній основі, в нього додають харчові барвники, тому підходить для найменших. Малювати пальчиковими фарбами просто, вони не потребують додаткового інвентарю. Знаряддям для нанесення малюнка стають пальчики дитини.
  2. Акварель. Підходить для дітей, що вже впевнено тримають в руках пензлики. Такими фарбами найчастіше користуються в садочку чи початкові школі. Акварельні фарби у сучасному виконанні відповідають всім нормам безпеки, виробники часто у їхній склад додають мед.
  3. Гуаш. Фарбу можна використовувати з дітьми від п’яти років, але через певні особливості матеріалу вона підійде не всім дітям – лише тім, що володіють посидючістю та вміють зосереджуватися на тривалий термін.
  4. Акрил. Такою фарбою малювати легко й просто. Дітям імпонує широка кольорова гамма. Оскільки малюнки висихають швидко й не розмиваються водою, то ці фарби підійдуть емоційним та енергійним дітям.

Обираючи фарби для своїх маленьких художників, батьки орієнтуються на кілька чинників, зокрема на якість продукції. Хороші фарби відрізняються насиченим кольором, однорідною консистенцією, легко наносяться на поверхню, рівномірно її покривають. Зрештою малюнок має бути матовим, а фарба - мінімально різнитися по кольору під час малювання та після висихання.

Сьогодні найпопулярнішими фарбами є дитяча гуаш та акварель. Вони виготовляються на водній основі.

Види пензликів

Допоміжні матеріали для малювання також мають бути якісними, аби дитині було зручно малювати та вона з часом не втратила інтерес.

Сучасні пензлики представлені у кількох варіантах, градація відбувається за типом щетини – з хвоста білки, з козячого ворсу, з поні, зі штучних матеріалів. Вид матеріалу впливає на процес нанесення фарби.

Пензлики з хвоста білки чудово утримують воду, а отже відмінно поєднуються з акварельними фарбами. Такі пензлики не вимагають особливого догляду, їх достатньо просто ретельно помити у проточній воді.

Жорсткі пензлики з пружною структурою гарно наносять масло, гуаш та акрил. Вони стають більш м’якими, якщо обробити окропом.

Пензлики з синтетичним ворсом – відмінний матеріал для дітей молодшого шкільного віку. Такий інвентар служитиме довго, а в разі втрати придбання нового екземпляру не нашкодить гаманцю.

Ручка у пензлика може бути пластиковою або дерев’яною. Звісно, що остання – ліпший варіант для малюка.

Переваги покупок в магазині «Ранок»

Інтернет-магазин «Ранок» має великий вибір фарб та пензликів для малювання. Тут ви зможете обрати саме те, що імпонуватиме вашому малюкові.

Замовлення на сайті оформлюється у стислі строки завдяки зручній системі фільтрів. Менеджери обробляють покупку в той же день.

Доставка товару відбувається у майже всі куточки країни обраним вами способом – Новою поштою чи Укрпоштою, або ж кур’єром на вказану вами адресу.