Пластилін

Існує кілька видів пластиліну – стандартний, модулін та повітряний пластилін з доповненнями. Модулін - м'яка повітряна маса, яка повністю висихає, якщо залишити на деякий час (після застигання фігуркою можна грати як повноцінною іграшкою). Користь від ігор із пластиліном неможливо переоцінити. По-перше, це дрібна моторика, яка необхідна кожній дитині, що розвивається. Існує взаємозв'язок між пальчиками та певними відділами мозку. Робота руками впливає розвиток мови. По-друге, пластилін – найпростіший спосіб позбутися стресу. Ігри з пластиліном актуальні для дітей, тому що їхній світ щодня змінюється, постійно додається нова інформація, змінюються люди навколо. У цілому нині, ліплення розвиває концентрацію, саморегуляцію, мислення, логіку, фантазію, просторове мислення.

Який пластилін пропонує «Ранок»?

Пластилін «Nickelodeon» подарує дитині захоплююче проведення часу в компанії улюблених героїв мультфільмів. Весело створювати цікаві фігурки в компанії Маршала чи Гонщика. Disney-пластилін не залишить юних принцес без компанії. Собачки Whisker Haven «Palace Pets» теж не проти зліпити собі по смачній кісточці. А хлопчаки влаштують змагання на швидкість із улюбленими героями із «Тачок».

Фірма «Lovin» виготовляється в Україні з усією любов'ю до дітей. Гіпоалергенні набори тіста для ліплення приємні на дотик. Набір для ліплення «Морські жителі» містить тісто, форми для ліплення та 3d молди, качалку, інструмент для роботи та інструкцію з майстер-класом. Набір «Crazy Farm» містить великий набір з тістом і 20 ідей зі створення божевільної ферми. Можна придбати набори лише одного тіста. Не липне до рук, легко моделювати і легко змішувати.

«Фабрика перших фантазій» пропонує набори для креативного ліплення. Набори виготовлені в Україні з якісного та безпечного матеріалу. Набір для ліплення «Donut Set» дозволить дитині самостійно зліпити яскраві незвичайні донати у формі тварин або фруктів. У наборі є легкий стрибаючий пластилін, 3 пінопластові основи для донатів та стек. Також видавництво рекомендує до придбання набори воскового пластиліну зі стеком.

Набори пластиліну «Koh-i-Noor» містять пластилін, який легко мнеться, не фарбується на руки і не липне до пальців, легко змішується.

Видавництво «ZIRKA» пропонує набори тіста для ліплення як набори для творчості та відпочинку. Містять різнокольорові стіки ніжного та пластичного матеріалу без шкідливих речовин. Пластилін відповідає вимогам Техрегламенту безпеки іграшок.

Пластилін «Луч» «Класика кольору» призначений для ліплення та моделювання та виготовлений з високоякісних компонентів. Ідеально підходить для роботи мультиплікатора. Легко ліпиться, не прилипає до рук, тримає форму, легко поєднується.

Набори від «Гамма UA» виготовляють на основі природного компонента - каолінової глини. Тому перед використанням потрібно зволожити руки водою, щоб не прилипав. Легко мнеться, не ламається, не залишає жирних плям, не засихає при тривалому зберіганні. Відповідає вимогам Техрегламенту безпеки іграшок, має висновок санітарно-гігієнічної експертизи.

Необхідним придбанням на додаток до наборів пластиліну є дошка для пластиліну з інструментами для роботи. Дошка від «Kancpartner» має закруглені краї і легко очищається. У наборі містяться 3 ножі різних форм.

Кому рекомендуються ігри із пластиліном?

Набори для ліплення рекомендуються для використання в дошкільних та шкільних закладах для розвитку дрібної моторики рук у дітей, тактильних відчуттів, гармонізації психологічного стану дітей та їхнього внутрішнього та зовнішнього простору.