Пригоди

Пригодницька література має неймовірну привабливість, особливо для юних читачів. Вона наповнена привабливими історіями, неймовірними подіями та несподіваними сюжетними лініями. Найчастіше герої таких книг виконують захоплюючий квест або здійснюють подорож у коротких часових рамках.

Якщо вам імпонують динамічні сюжети з непередбачуваними поворотами, то книги про пригоди в широкому асортименті чекають на вас у нашому магазині!

 

Історія зародження жанру

Aventure – старофранцузьке слово, яке перекладається як «доля» або «випадкова подія». Як тільки зародився художній жанр, ось ці захоплюючі оповідання одразу набули неймовірної популярності. Вже у 19 столітті можна простежити підвищений попит на пригодницькі оповідання, написані спеціально для дітей.

Діти із задоволенням й досі читають «Острів скарбів» та «Швейцарську родину Робінзонів».

Мабуть, саме юні читачі найбільш прискіпливі у виборі літератури. Але книги про пригоди незмінно їх притягують дотепністю відчуттів та відважністю героїв. Автори жанру орієнтовані переважно на читачів від початкової школи до старших класів.

 

Особливості пригодницької літератури

Як і будь-який інший жанр літератури, пригоди мають свої характерні риси.

Насамперед пригоди відрізняються динамічністю сюжетної лінії. Головний герой рятує когось, може боротися зі злом. Часто несподівана випадковість грає першу скрипку у тому, що відбувається у цій історії.

Сюжет розгортається в загадковому інтиригуючому місці. Хвилююча кульмінація, альтруїзм, небезпека – важливі складові таких оповідань.

Головними героями історій про пригоди можуть бути реальні персонажі у реальних обставинах, іноді сюжет більше нагадує фантастику – настільки вигаданою може бути ситуація.

Книги про пригоди читаються дуже легко і залишаються в пам'яті на довгий час.

 

Наші рекомендації

Відповідно до численних опитуваннь читачів саме пригодницька література має нейомовірний попит і розкуповується насамперед у будь-якому куточку світу. І незалежно від переваг є такі бестселери, які у всіх на вустах і повноправно вважатимуться класикою. Наприклад, "Граф Монте-Крісто" Олександра Дюма, "Робінзон Крузо" Даніеля Дефо або повісті Джека Лондона, Майн Ріда, оповідання Марка Твена.

На сайті ranok.com.ua ви знайдете різноманітну пригодницьку літературу для читачів будь-якого віку.

Маленьким читачам радимо звернути увагу на книгу Гейга Метта «Хлопчик на ім'я Різдво». Історія малюка Ніколоса, який ріс у скрутних умовах і грав редькою. Король пропонує його батькові-лісникові виконати доручення, яке значно покращить матеріальне становище сім'ї. Батько погоджується, але дуже довго не повертається із завдання. Тому Ніколас вирушає за батьком і занурюється в пригоди.

А ось казковий твір «Острів капітанів» розповідає читачам про світ піратів. Капітан Тін Тінич на своєму кораблику «Мрія» бореться зі злими корсарами, допомагає скривдженим та здійснює подвиги.

Старшим читачам рекомендуємо познайомитися з твором Марти Палажжесі «Дим». Історія 13-річного Клея з лондонських нетрів, який вирішив звільнити останнього вовка Великої Британії та повернути його у дику природу. Люди ув'язнили лютого і волелюбного звіра, намагаються його приборкати жорстокими методами, Клею це не до вподоби, хлопчик заради справедливості вирішує допомогти Диму.

Любителі серії пригод та детективних історій прийдуть у захват від низки книг «Справа для Квятковського». Головний герой – детектив, який обожнює нічні засідки та небезпечні пригоди. Будь-який злочин буде розкритий завдяки талановитому Квятковському. В одній із книг він вивчає дивний випадок, що стався у цирку. В іншій – розслідує низку неприємностей у кафе-мороженому. Невже у всьому винні темні сили, адже нещастя почалися з появою в кафе загадкової африканської маски?

У нас представлено багато різних книг у жанрі пригоди. Крім того, ми регулярно проводимо акції, тому постійні клієнти інтернет-магазину купують видання зі знижкою.