Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Що приготувати на новорічні свята матусі-видавчині своїм дітям?
30.12.2017
Что почитать?
Надходять новорічні свята. Скільки б нам не було років, ми однаково чекатимемо на диво і будемо вірити, що саме з настанням нового року воно справдиться. А ще новорічно-різдвяні свята – час подарункових сюрпризів. І самі ці подарунки викликають найхвилюючі емоції та дуже часто стають історією, за якою ми згадуємо минулі роки. Що ж даруватимуть своїм діткам мами-видавчині?
 
Наталія Коваль, директорка департаменту дитячої літератури видавництва «Ранок»:
 
Мій син почав чекати на зиму ще з літа. Не дивно, правда? І коли я запитувала, чого тобі так хочеться пришвидшити холодну пору року, він відповідав: «Бо буде Новий рік і Дід Мороз принесе подарунок». Варіанти запитів до Діда Мороза у нас були різні, але всі вони стосувалися вивчення довкілля. Богданко дуже цікавиться живим навколишнім світом і навіть найменшими його часточками. Якби у місті була школа з біологічним профілем – ми точно б у ній навчалися. Отже, у подарунок ми чекаємо – мікроскоп. Справжнісінький, у який буде видно маленькі мікроби. Ну а на додаток – книга про людину. Скажу вам по секрету – у видавництві «Ранок» скоро така вийде. Там дуже цікаво розказується про нас із вами, як про живі організми.

І продовжуємо дарувати книги далі: моя хресниця отримає прекрасний збірник оповідань про ведмежатко Паддінгтона. У ньому чудові коротенькі художні тексти з прекрасно промальованими сюжетними ілюстраціями чи не до кожної дії. Такі книжки особливо любить її тато. Отже, збірник безумовно стане родинною книгою.

 

 
Моя племінниця отримає книги із серії «Читальня» та ще й із підписом автора, ось так. Вона навчається у 2-му класі й потренуватися у вмінні читати не завадить. Якраз буде нагода продемонструвати своє вміння братику Богдану. Ми якраз починаємо вчитися читати.
 

 
Дочка моєї однокласниці Софійка, учениця 4-го класу, отримає в подарунок книгу із серії «Класичні романи для дівчаток». Дівчинці хочеться щось цікаве, а мамі – безпечне й перевірене. Класика, якраз задовольняє обидва критерії. Син моєї подруги, третьокласник Миколка – нову серію про веселих Роджерсів, бо дуже любить пригоди. А онучка приятельки, дворічна Владуся – інтерактивні книжечки для найменших серії «Живі сторінки».
 

І знаєте, я із великим задоволенням добираю книги за бажаннями моїх знайомих. Та дуже радію, коли вони повертаються із новими запитами. Яку книгу подарувати? Ту, яка створить добрий настрій. Бо ж ми знаємо – читання, це спосіб пізнавати світ і формувати до нього свої запитання. А ще – дуже приємне дозвілля, що залишає після смак бажання, натхнення, враження.
 
Інна Конопленко, провідний редактор департаменту дитячої літератури видавництва «Ранок»:
 
Діточки мами-видавця вже звикли до регулярних книжкових сюрпризів і подарунків. Але щоразу мої донечки відверто радіють новим книжкам, чекають на них із нетерпінням. Чи будуть серед новорічних та різдвяних подарунків книжки? Скажу відверто: ні. Чому? Бо я не витримала і вже подарувала своїм маленьким принцесам збірку про ведмежатко Паддінгтона та «Валізку Паддінгтона». До речі, для маленької доньки (2 роки) найкраще підходить збірка оповідань: зручний великий формат та великі зображення подобаються малечі. Валізку вона сприймає як іграшку. А от семирічній доньці сподобалася валізка та тоненькі книжки невеликого формату. Вона сама їх читає.
 

Юлія Каспарова, провідний редактор департаменту дитячої літератури видавництва «Ранок»:
 
Цього року Новий рік і Різдво будемо зустрічати в гостях - їдемо відвідати сестер і братів за межами України. А там, у племінників, семеро дітлахів віком від трьох місяців до 14 років. На подарунки веземо солодощі і, звичайно ж, книги. Там їх дуже люблять і чекають. Малюкам - казки-картонки, старшим дітлахам - розвивалки і книги для творчості, підліткам - захоплюючі книги для читання. На кожен вік знайдеться щось неймовірно цікаве. А мої діти, які вже, насправді, не зовсім діти, знайдуть під ялинкою по чарівній книзі про щастя - Хюгге. Впевнена, що щастя їм не позичати, але хіба його може бути занадто багато? Нехай вчаться разом з книгою знаходити задоволення навіть в повсякденних речах, радіти простим дрібницям, які багато хто навіть не помічає. А я буду радіти разом із ними.

Анастасія Пащук, дизайнерка департаменту дитячої літератури видавництва «Ранок»:
 
Під ялинкою найкраще виглядають не поодинокі, а так би мовити, масові скупчення подарунків. Саме тому під нашою домашньою ялинкою планують поміститися октобаза, декілька конструкторів, невеличкий рояль і, звичайно ж, книги.Оскільки святий Миколай вже приніс цілу валізку книг про ведмедика Паддінгтона, то у Діда Мороза залишилося зовсім небагато часу для того, щоб вирішити, яку ж книгу подарувати Веронічці. Одне знаю точно, що книжка там буде 100%.
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: