Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
20 ідей для дощової погоди
01.12.2021
Поради батькам

Є така стара загадка-жарт: «Що буде після двох дощових днів?» А після них буде понеділок. Дійсно, часто так трапляється, що негода вирішує розгулятися саме на вихідні, коли так хочеться вирушити всією родиною на прогулянку. Але це зовсім не привід засмучуватися. І вдома можна провести час весело і з користю.

Головне — трохи уяви та творчості!

Фруктовий лід. Разом із малюком наллємо будь-який сік у форму для заморозки льоду, опустимо в кожну комірку по зубочистці й поставимо на кілька годин у морозилку. А поки наші крижинки замерзають, пограємося.

Будиночки. Споруджуємо з чого завгодно: зі стільців та ковдри, диванних подушок, великої коробки. Тепер головне — не просто сидіти в цьому будинку, а уявити себе якимось персонажем. Можна бути «білочками» або «їжачками» і збирати в «нірку» запаси на зиму — якісь смаколики. А потім, звісно, ці запаси із задоволенням з’їсти разом.

Пальчики-артисти. Розмальовуємо пальчики фломастерами на водній основі, перетворюючи їх на героїв якоїсь казочки (наприклад, «Колобок»), а потім розігруємо мінівиставу.

Віяло. Згинаємо аркуш паперу «гармошкою» й отримуємо чарівне віяло. Ним не лише чудово гратися. Його ще можна розфарбувати на власний смак.

Літачки. Навчіть малюка складати літачок із паперу. Його можна запускати в політ, вилізши на диван чи стілець.

Хрестики-нулики. Правила всім добре відомі. А ви вже навчили малюка грати в цю гру?

Капустка. Мама тримає руки долонями вгору, малюк кладе свої долоньки зверху. Завдання мами — швидко висмикнути свої долоні з-під дитячих та легенько плеснути по дитячих рученятах. Завдання малюка — встигнути прибрати руки. Не забувайте мінятися ролями.

Монетки. Покладіть під аркуш паперу кілька монет і замалюйте їх олівцем. На папері з’являться зображення. Для дитини це справжні чари. Монетки можна вирізати та пограти в магазин.

Куля на стелі. Потріть повітряну кулю об волосся і прикладіть до стелі. Вона так і лишиться там висіти. Оце фокус!

Волейбол. Натягніть мотузку між двох стільців, сядьте на підлогу і влаштуйте «сидячий» волейбол за допомогою повітряної кульки.

Холодно-гаряче. Мама ховає в кімнаті іграшку, малюк шукає, спираючись на підказки мами: «Дуже холодно, холодно, тепліше, тепло, гаряче…» Що ближче до предмета, то гарячіше.

Знайди і покажи! Нам знадобиться будь-який журнал, що опиниться під рукою. Мама переглядає його й дає малюкові завдання: «Ану знайди в цьому журналі малюка в підгузку». Крихітка гортає журнал, знаходить потрібну картинку й вигадує завдання для мами.

Порахуй! У тому самому журналі, каталозі або рекламному проспекті запропонуйте малюкові порахувати всіх тварин або всі сумки, або фрукти, машини...

Сонячний зайчик. Якщо сталося диво і на вулиці визирнуло сонечко, навчіть дитину пускати сонячних зайчиків за допомогою маленького дзеркальця.

Ліхтарик. А якщо за вікном темно, вимкніть світло й пограйте з кишеньковим ліхтариком. Малята дуже люблять таємничий промінчик світла в непроглядній темряві.

Силуети іграшок. У промені світла ліхтаря на стіні утворюються чіткі силуети різних іграшок малюка. Нумо, неси хутчіше динозавра та єдинорога!

Театр тіней. А створювати тіньові фігурки за допомогою рук це не тільки весело, а ще й корисно. Чим не пальчикова гімнастика?

Сірникові фігурки. Висипаємо на стіл коробку сірників і викладаємо з них фігурки.

Мокра курка. Розсипте колоду карт на столі сорочками догори, щоб утворилася невелика купка. Дві будь-які карти поставте зверху у вигляді куреня. Тепер по черзі починаємо витягувати по одній картці з-під карткового будиночка. Хто витягне карту невдало і зруйнує курінь, той і програв. У цю гру добре грати всією родиною.

Нумо наклеювати! Книги з наліпками — найкращі помічники в нудні осінні дні. Замовити їх можна за посиланням.

Веселих вам ігор та гарної погоди!

 

Юлія Каспарова

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: