Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
24 роки. Чи багато це?
28.05.2021
Життя нашого видавництва

Ви пам'ятаєте свої шкільні підручники? Як вони виглядали? Які були ілюстрації? Що було написано? Скоріше за все ні. І не дивно, адже ті посібники були нецікавими. Їм було важко захопити увагу дітей. Сірий папір, який не хотілося перегортати, тому що на руках лишався неприємний наліт. Дрібний шрифт, аби вмістити максимум інформації, і при цьому мінімум витрат матеріалів для друку. Невиразні малюнки та безліч незрозумілих формул без наочного пояснення до них.

Все змінилося в 1997 році, коли в місті Харкові з'явилося видавництво шкільної та дитячої літератури «Ранок». Вони почали робити навчальні посібники цікавими, з яскравими ілюстраціями та детальними поясненнями. А головна місія роботи всієї команди видавництва — це оточити кожну дитину захопливою та корисною літературою!

 

Сьогодні видавництву «Ранок» виповнюється 24 роки. Чи багато це? Подивимося на цифри.

 

Продукція видавництва публікується шістьма мовами (українською, англійською, російською, німецькою, казахською та румунською). З нею знайомі діти та їх батьки понад 10 країн ближнього закордону. На рахунку «Ранку» понад 4 тисячі дитячих книг, 6 тисяч прикладних навчальних творів, 8 тисяч навчальних посібників. Щорічно видавництво публікує 12 мільйонів примірників навчального матеріалу!

 

До речі, видавництво «Ранок» перше в Україні, чия книга увійшла в список, рекомендований Книжковим клубом ООН і Міжнародною Асоціацією видавців. Книга «Збережемо місто» присвячена темі екології та запобігання забрудненню навколишнього природного середовища. Вона написана в ігровій формі та дозволяє юним читачам пройти захопливий квест. Розібратися у функціонуванні міста, його інфраструктурі, системах водопостачання та каналізації. Дізнатися все про дороги, транспорт і про те, як же утилізується сміття. А головне, — ця книга дає дитині можливість відчути себе справжнім героєм. Екогероєм, який стоїть на сторожі екологічної безпеки міста. І ще один цікавий факт про книгу «Збережемо місто», вона повністю надрукована на папері, виготовленому з перероблених відходів пакування Тетрапак.

 

Ще одними з важливих досягнень «Ранку» є перший український буквар з особливими буквами, що «гойдаються» та книга для дітей з аутизмом. Буквар призначений спеціально для дітей з дислексією та дисграфією. Цей унікальний шрифт повинен допомогти такій малечі розпізнавати букви. Це величезний крок в інклюзивній літературі України. Крок назустріч толерантності, прийняття людей з ментальними особливостями та створення здорового, вдумливого суспільства.

 

Хтось скаже, що 24 роки — це не так вже й багато. Але ми скажемо, що цього достатньо, аби ділитися своєю мудрістю та передавати знання. 24 роки вистачить, щоб виростити кілька поколінь прогресивних українців на книгах і посібниках від видавництва «Ранок». Тих людей, яким буде під силу змінити на краще життя в нашій країні та сприяти її успішному розвитку.

 

З Днем народження, «Ранок»! Все найцікавіше попереду!

 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: