Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
5 вправ для прокачки дитячих навичок
05.11.2019
Поради батькам
Бажаєте, щоб ваша малеча логічно мислила? Могла ставити цікаві запитання та знаходити на них відповіді. Запам’ятовувала все швидко. Чи хоча б майже все? Тоді спробуйте ці вправи.

Тренувати мозок можна не лише за допомогою математичних вправ, але й використовуючи всі п’ять відчуттів людини: зір, нюх, слух, смак та дотик. Якщо ці два методи правильно поєднати, то мозок запрацює по новому: швидше, злагодженіше та краще запам’ятовуватиме нову інформацію.

Як же це все поєднати? Дуже легко. Перетворіть звичну буденність на захопливу гру.
Як?

1. Почніть з розвитку логічного мислення
Адже логічне мислення  - незамінне. Щоб цікаво та легко розвивати його, використовуйте дитячі кросворди, ребуси, головоломки. Почати можна із фанових книжок - судоку з наліпками: “Недитячі головоломки. ПЛЮСПЛЮС” та “Тролі. Нумо до пригод!” (вид-во “Ранок”). Під час знайомства із головоломками дітлахи не лише завітають в гості до Трикуті чи Квадрика, але й дізнаються багато цікавинок. Наприклад, кожна зебра має свій індивідуальний візерунок зі смуг, а жирафи вміють розмовляти. Але спілкуються вони на таких низьких частотах, які людське вухо просто не спроможне піймати. Коли дітлахи відкриють судоку “Тролі. Нумо до пригод!”, то знайдуть різноманітні “тролістичні” секрети. Тільки їх нікому не можна розповідати, бо це ж секрети троликів.



 
Потім переходьте до наступних тренувань.
2. Руйнуйте стереотипи.
Спробуйте змінити ваші звички. Якщо дитина правша, нехай почистить зуби лівою рукою, а якщо ж лівша, то правою. Якщо починає взуватися з лівої ноги, то спробуйте з правої. Це не лише цікаво та смішно, це ще й активізує різні ділянки головного мозку.

3. Змінюйте свій маршрут
Йдучи до садочку чи до школи, до бабусі чи в магазин, чи можливо просто на прогулянку - змінюйте свій звичний маршрут. Шукайте щось нове, помічайте те, на що раніше не звертали увагу. Пограйте в гру: хто більше помітить нового на своєму маршруті або уявіть себе туристами, які потрапили в це місто вперше. Розповідайте малечі цікаві факти про будівлі, парки, сквери, які трапляються вам на шляху, або про вулиці, якими ви гуляєте. Такі вправи прокачають увагу, уяву, фантазію та допомагають навчитися орієнтуватися у просторі.

4. Цікавтесь справами дитини
Завжди питайте у свого маленького чада, як пройшов день. Навіть коли дитина провела його вдома. Говоріть про дитячі емоції, переживання. Нехай у вашій родині з’явиться нова традиція “Обмін яскравими емоціями”. Кожного вечора або раз на тиждень говоріть про найяскравіші моменти за день чи неділю. Це може бути смачне морозиво, яке ви скуштували в новому дитячому кафе, або успішно розв’язаний судоку. До того ж можна задавати різноманітні уточнювальні питання: у що була одягнена Трикутя на малюнку із судоку, чи який факт сподобався понад усе. Ці вправи прокачають пам’ять, уважність та привчать малечу до пильності.



 
5. Вчіть нові слова
Кожного дня говоріть про незнайомі слова, чи терміни (наприклад: що таке корпорація, компенсація, багатонаціональність тощо). Пояснюйте, що вони означають, приводьте приклади із життя. Так малеча їх краще зрозуміє. Грайте в гру зі словами. Пам’ятаєте її з дитинства? Літак - катапульта - абрикос… Або взагалі вчіть іноземні слова. Це все розвиває не лише пам’ять, а й розширює дитячий кругозір.

Отже, розгадування головоломок, а ще й разом із героями улюблених мультфільмів, нові звички, прогулянки таємничими вулицями, яскраві емоції та вивчення нових слів - це не лише спосіб гарно прокачати дитячі навички та вміння, розвинути увагу та покращити пам’ять, але й гарно та фаново провести час разом із малечею.


Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: