Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
А що це було? Мабуть, НЛО!
17.03.2021
Що почитати?
Захоплення нашої планети прибульцями – дуже популярний мотив, який досі не втрачає своєї популярності. І прикметно, що кожен митець транслює його по-своєму. Так, Наталія Бонь написала дитячу повість «НЛО за селом», у якій НЛО приземляється не абиде, а в сучасному українському селі Біленьке. Рятувати село і весь світ доводиться звичайним дітям й майже звичайним тваринам. Реальний і казковий світи переплітаються, а пригоди набирають обертів… 
 

Друзі Назар і Влад полюбляють бешкетувати, особливо на канікулах. Коли хлопці помічають, що в їхньому селі відбуваються дивні речі, вони вирішують провести власне детективне розслідування. І таки потрапляють в халепу. А починається вона зі зниклих велосипедів, причеплених на верхівці сосни, та невидимої космічної посудини, у яку дуже боляче врізатися лобом. До речі, без зеленого собаки також не обійшлося. Проте всього не переповісти, тож краще братися читати самому.
 

З-поміж головних персонажів книжки – не лише діти, а й дорослі. Вони мають виразні риси характеру, притаманні багатьом із нас. Авторка вдало відтворює стосунки між сином і мамою, між бабусею та онуком, між сестричками, односельчанами та навіть між закоханими. Поруч із цією «реалістичною» лінією розвивається інша – анімалістична. Так, у другій частині книжки всі тварини починають говорити людською мовою. З цим пов’язано чимало смішних епізодів, наприклад, про «мінування» поля кізяками чи диверсію комара через козульку з його носа. Саме злагоджений союз людей і тварин допомагає подолати професора Меджилло, трикутноголового Скрежила й військо клонованих монстрів-прибульців.
 

Вигадливий сюжет повісті тримає читача в напрузі весь час. Події розгортаються доволі стрімко, а зручний поділ на розділи вдало скеровує під час читання. Художник Олександр Продан, відомий своїми реалістичними ілюстраціями, відтворює героїв до найменшої дрібниці, як от зображення незнайомця з татуюваннями по всьому тілу.
 
Книжка «НЛО за селом» неодмінно зацікавить тих, хто бодай раз був у селі та вірить в дружбу і дива.

 
Марія Артеменко
ЛА «БараБука»
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: