Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Book Forum 26: новинки, події, сюрпризи
27.09.2019
Життя нашого видавництва
Ось і відбулася найкнижковіша подія осені - “Book Forum 26” у Львові. Упродовж 5 днів, з 18 по 22 вересня, місто Лева перетворилося на міжнародну столицю читання. Звідусіль лунали розмови про книги: у кав’ярні за горнятком кави, на вуличній сцені, театрі чи просто під час прогулянки містом. На локації проведення заходів від Book Forum, можна було натрапити легко, адже вони розкинулись по території всього Львова. На цьогорічний ярмарок завітали тисячі авторів, ілюстраторів, книголюбів, влогерів, культурних діячів та просто гостей. Не залишилися осторонь відома індійська письменниця Арундаті Рой, сучасний азербайджанський письменник та журналіст Ельчин Сафарлі, українська письменниця Наталія Щерба та сучасний польський письменник Януш Леон Вишневський.


 
На 26 Форумі видавництво “Ранок” розмістилося на галереї та на 3 поверсі у Палаці мистецтв. Стенди було знайти легко, бо стильність оформлення та яскравість книг одразу привертали увагу. До речі, всі меблі були в екостилі. Цьогоріч на стенді був столик, за яким всі бажаючі могли протестувати книги та ігри, та навіть зазирнути у заплановані книжкові проєкти. А на плазмі всі охочі переглядали ролики про книги та знайомилися із книжковим арсеналом видавництва.


 
Спеціально до цьогорічного Форуму видавництво “Ранок” представило близько 100 новинок, які нещодавно вийшли з друку та вже встигли завоювати серця книголюбів. Пропонуємо переглянути ТОП із 10 книг продажів на Book Forum 26. Якщо говорити про малечу до 3-ьох років, то їм сподобалася історія маленького кенгуреняти Такий особливий Джоїк. Діткам від 3 років - “Історії про видатних людей з дислексією”.  В ній зібрані мотиваційні історії, які допомагають повірити у свої сили. А також продовження серії за методикою KUMON - “Логіка”. Діти віком від 6 років вподобали “Енциклопедію-комікс. Додавання та віднімання”, де Супер кіт допомагає зробити математику цікавою та книгу з аудіосупроводом - “Вчимося англійською. Say it now!”. З останньою із легкістю можна запам’ятовувати нові слова та вислови. Також їм припали до душі “Думай як Леонардо да Вінчі” та “Дівчата думають про все на світі”. Завдяки ним можна неординарно прокачати мозок та поповнити “багаж знань” про винаходи, створені дівчатами. Підлітки та дорослі віддали перевагу книгам “Листи до сина” про класичне питання взаємовідносин батьків та дітей. “Не кажи нікому” привернула увагу стилем написання, а “Українка по-американськи” історією про дівчинку Марійку, яка в дитинстві переїхала до Америки та не могла зрозуміти хто ж вона: українка чи американка.


 
Протягом 5 днів можна було не лише придбати ці новинки, але й відвідати різноманітні івенти, які організовувала команда видавництва “Ранок”. Один із них - майстер-клас “Думай як Шерлок Голмс та Леонардо да Вінчі”. Завдяки якому дітлахи прокачали свої навички за методом Леонардо да Вінчі: поєднували непоєднуване, нестандартно думали, вигадували ребуси та цікаві питання, на які й самі інколи не знали відповіді, що спонукало їх дізнатися більше. Користувалися секретами геніїв, вирішували низку захопливих завдань.


 
Презентацію перевидання “Листів до сина” Василя Стуса зібрала гостей не лише з різних куточків нашої країни, але й світу. Поціновувачі творчості Василя Стуса дізналися, що оновлене перевидання було доповнене передмовою сина, картою маршруту перебування самого Василя Стуса та описом його подальшої долі. Галина Стефанова, актриса театру Леся Курбаса зачитала сторінки книги “Листи до сина”. Завдяки її експресивному виступу аудиторія пройнялася переживаннями Василя Стуса та його думками.


 
А зустріч «Які книжки обирає digital-покоління?» пройшла у неформальному стилі. Видавці та підлітки помінялися місцями. Підлітки-інфлюенсери розказали, якою має бути янг едалт література на їхню думку, як вони її уявляють та щоб хотіли читати. Подискутували із культурними діячами. Видавці ж поговорили про проблемні питання, порівняли попереднє покоління, яке вже виросло на діджиталізованій літературі та сьогоднішнє, яке ще росте. А також отримали натхнення зробити книгу, яка стане хітом у digital-покоління.


 
Мотиваційні історії про видатних людей з дислексією також зацікавили дітлахів. На зустрічі говорили про дислексію та розкрили її таємниці: словесної сліпоти або хвороби геніїв. Дізналися незчисленну кількість невідомих фактів із життя відомих, талановитих та успішних людей, які страждали та страждають дислексією. Ці історії послугували мотивацією та прикладом, що хвороба — це не перешкода в досягненні успіху. Загалом івентів від видавництва “Ранок” пройшло 15. Всі цікаві та абсолютно різні.



Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: