Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Топ книжок на літо для дітей різного віку
19.06.2017
Що почитати?

Літо традиційно є улюбленою порою року малюків, що й не дивно. Адже це час для відпочинку, нових вражень, розваг і, звичайно, всебічного розвитку. Тож який розвиток може обійтися без книги? Література сьогодення представлена настільки великим асортиментом, що будь-хто може обрати книгу на свій смак. І перелік дитячої літератури аж ніяк не вичерпується хрестоматіями й звичними програмовими творами. Напрочуд багато в ньому креативних, розважальних і по-справжньому крутецьких видань різних жанрів і форматів. Не вірите? Скоріше хапайтеся за читання наступної інформації — і вже за декілька хвилин не знатимете, з чого почати ознайомлення з книжковими новинками!


Пригоди, магія й нові знання про рідну країну для молодших школярів



Уявіть-но, ви приходите до школи, а там… отримуєте тварину. І не звичайну тварину, а чарівну! Так-так, яка може розмовляти, допомагати й навіть захищати свого власника. Авжеж, адже і школа то не звичайна, а справжнісінька школа чарівних тварин! Історія Маргіт Ауер для молодших школярів стала світовим бестселером і перекладена понад 10 мовами. В одній тільки Німеччині продано понад 400 тисяч примірників книжки. Приєднуйтеся до світової спільноти й поринайте у світ чарівних тварин.

Маленькі бешкетники, що не уявляють свого життя без повсякчасних пригод, напевне, будуть у захваті від «Банди піратів». Головні герої книжок серії, Томас Вогняний, Марі Безстрашна, Віллі-розумник та папуга месьє Муді, обожнюють море і таємниці. Життя маленьких піратів сповнене захопливих пригод, з-поміж яких і перебування на безлюдному острові, і полювання скриньки старого пірата Моргана, і багато-багато інших цікавинок!

Універсальною відповіддю на одвічні дитячі питання на кшталт як знайти друзів, зрозуміти батьків, знайти перше кохання стануть книжки про Лолу, які написала Ізабель Абеді. Головна героїня книжок на прізвисько Левиця дорослішає на очах читача, вчиться самостійно знаходити вихід із різних, подеколи геть не дитячих ситуацій і не уявляє свого життя без мрій! А кульмінацією цих мрій є книжка «Лола — любляче серце».

Якщо маленький пізнайко бажає якомога більше дізнатися про Україну, пропонуємо поєднати процеси навчання та творчості. Так-так, це можливо завдяки виданню «Мапи-розмальовки». Кожна сторінка тут являє собою нову мапу з деталізованими інструкціями, яку малюк зможе одразу ж і розфарбувати. Великий формат книги та цікаві факти перетворять процес навчання на цікаву гру!


Шалені пригоди, класика та розмальовка для тих, хто в тренді



Підлітки — аудиторія вибаглива, і для неї ми приготували кращі зразки пригодницького роману, що склали серію «39 ключів». До неї ввійшли твори відомих усьому світу авторів, як-от Рік Ріордан, Пітер Леранжис, Джуд Уотсон та інші. Шалені перегони за 39-ма ключами, що дають доступ до абсолютної влади у світі, набувають нових обертів у книгах «Гніздо гадюки» та «Королівський викуп». Буде гаряче!

Абсолютною протилежністю сучасному пригодницькому роману є перевірена часом світова класика, втілена у книжці «Полліанна» Елінор Портер. Уперше роман вийшов друком 1913 року і досі залишається актуальним та має безліч прихильників на всіх кінцях земної кулі. За мотивами цього твору знято чимало телесеріалів та фільмів, а знаменита «гра у радощі» стала невід’ємною частиною життя багатьох із нас. Між іншим, навчитися оптимізму в головної героїні роману буде корисно й дорослим!

Творчі особистості отримають благодатний ґрунт для своїх ідей на сторінках видання «Аніморфія». Зверніть увагу, це не звичайна розмальовка, не антистрес абощо — це розмальовка з особливим настроєм для тих, хто в тренді. Для малювання можна використовувати олівці, ручки, фарби, фломастери, забарвлюючи незвичайні малюнки на власний розсуд. Подекуди читачі матимуть можливість домалювати окремі ілюстрації. І хтозна, можливо, це й буде перший крок вашої дитини до світової слави митця?


Якісне фентезі та розрив шаблону для старшокласників



Учні старших класів зазвичай прагнуть поринути в нові, надзвичайні світи, де не діють звичні закони природи. Чому б не зробити цього разом з ірландським хлопцем-вундеркіндом на ім’я Артеміс Фаул? О, цей юнак, який присвятив свій геніальний мозок кримінальним справам, добре знається на міфічних істотах… Створив його Йон Колфер — один із найвідоміших ірландських письменників, герой якого за популярністю серед прихильників фентезі може конкурувати навіть із Гаррі Поттером. А сама книжка про Артеміса Фаула входить до ТОП-100 творів, які необхідно прочитати, за версією ВВС.

Не менш цікавими є пригоди ще одного відомого героя — Персі Джексона. Автором книг про Персі Джексона є вже згаданий вище Рік Ріордан. На радість прихильникам, письменник створив одну дуже цікаву книгу про героя — «Персі Джексон та Олімпійці. Секретні матеріали». Книга містить історії про три найнебезпечніші пригоди Персі, які ніколи до того не розголошувалися. Неабияк інтригує, еге ж?

Фантастичні герої гідно представлені не лише у західній, а й у нашій, українській літературі. Яскравим зразком цього є фантастична повість Ніки Ініної «Хрангели», що за короткий проміжок часу здобула чималу кількість прихильників. Герої цієї книги оберігають дітей та підлітків від сил зла. Але одного разу самі потрапляють у пастку, і тоді діти мають вижити на острові — без дорослих, без розваг та достатньої кількості їжі. На кону майбутнє цілої планети!

Зламати стереотипи й розірвати шаблони юнаки та дівчата зможуть уже зараз, якщо візьмуть у руки «Прості тангли. Море». Книга містить безліч довершених дизайнів від Бена Квока, авторські покрокові інструкції з малювання танглів, а до того ще й 30 шаблонів, які можна перетворювати на листівки, постери й загалом на будь-що.

Бажаємо натхнення! Літо таке коротке, тож не гайте часу!


Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: