Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Чому діти обожнюють вімельбухи?
31.10.2018
Що почитати?
Багато з нас звикли до того, що в книгах неодмінно повинен бути текст. А інакше, що ж це за книга, якщо там одні картинки? Але вімельбухи, або книжки-розглядалки, здатні зламати подібні стереотипи. Виявляється, книги можуть бути і без тексту! Мало того, вони не менш корисні для розвитку дитини, ніж традиційні книги. 
 
Що таке вімельбух?
 
Зазвичай, це книги великого формату, сторінки яких щільно заповнені багатосюжетними картинками. Це світ переплетених між собою історій, розказаних художником емоційно та з гумором.
 
Чому подібні ілюстрації притягують дитину? Тому що діти дошкільного віку дуже люблять розглядати картинки з великою кількістю дрібних деталей. Така книга не набридне малюкові, адже на її сторінках велика кількість персонажів і предметів, яких неможливо роздивитися відразу. І кожен раз, відкриваючи книгу, малюк буде помічати що-небудь новеньке.
 

 
Цікаво, що вімельбухи дуже люблять дитячі логопеди і викладачі англійської мови. По-перше, дітлахи із задоволенням займаються за такими книжками — їм цікаво. А, по-друге, скільки різноманітних завдань можна придумати з картинками: шукати предмети на потрібний звук, грати в рими, складати речення та цілі історії!
 
Як «читати» віммельбух
 
- Книжку-розглядалку можна просто роздивлятися разом з дитиною. Малюкові потрібно обов'язково допомагати: звертати його увагу на якісь деталі, стимулювати висловлювати свої враження. Якщо у дитини сформується звичка не тільки слухати текстові книги, а й розглядати вімельбухи, це допоможе розвитку її пам'яті, мислення, фантазії, уяви, уважності, вміння порівнювати і зіставляти.
 
- Більшість книжок-розглядалок прекрасно розвивають кругозір дитини. Наприклад, «Світ у 15 лабіринтах». Розглядаючи картинки і проходячи захоплюючі лабіринти, дитина також познайомиться з різними країнами, їх культурою, тваринним і рослинним світом. А щоб пройти лабіринт правильно, потрібно ще й логічне мислення!
 

- З вімельбухами можна вигадати безліч цікавих і корисних ігор. Запропонуйте малюкові відшукати на зображенні ті чи інші предмети, що-небудь порахувати, показати предмети певного кольору і т.д. Краще за все підійдуть для таких ігор книги серій «Дивіться, малята!» І «Шукай, лічи!»
 
 
- Книжки-розглядалки — найкращі помічники в розвитку мовлення малюка! Для цього важливо не просто розглядати картинки, а й розмовляти по ним. Наприклад, вімельбух «Вітамінки» неначе спеціально створений для того, щоб вигадувати захоплюючі історії про маленьких чоловічків, які живуть в овочах і фруктах. Придумайте разом з дитиною імена усім чоловічкам, складіть історії про те, як вони живуть, гуляють, подорожують, які свята в них бувають, що їх радує, а що — засмучує.
 
Вімельбухи можна «перечитувати» багато-багато разів. І кожен раз це буде нова історія. Спробуйте просто зараз, на нашому сайті книжок-розглядалок дуже багато.






Юлія Каспарова,
провідна редакторка ВГ “Каскад”
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: