Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Чому книги фентезі такі популярні?
24.10.2018
Що почитати?

Фентезі – це не просто вигадка, це світ, до якого хочеться повертатися.

Зараз полиці магазинів заполонили книги про суворість і сірість буденного, а життя дітей так і взагалі понурилося лише у підручники. Як дітям, так і дорослим важливе жилення. І його може дати саме казковий світ. Вигаданий світ зможе повернути жагу до фантазії. 
 
Чи чули ви, що фентезі — це та сама казка, яку ми читали у малому віці. Підліткове фентезі – це новий рівень казки. Так би мовити, казки для дорослих. Де добро має побороти зло, де головні герої ведуть вас до вирішення проблем, де мораль зустрічається кожні чотири сторінки.
 

Є декілька причин, чому ми хочемо повернутися до книг фентезі.
 
1 причина — бажання повернути у життя казку. 
У кожної сучасної людини купа проблем та завдань. Навчання, робота, непорозуміння тощо. А казка завжди мала заспокійливий ефект. І саме це повертає нас щоразу до книги. Щоб відчути гармонію, легкість.

2 причина — пережити відчуття, створені фантазією.
Читаючи рядок за рядком, ми переживаємо купу емоцій, бачимо яскраві картинки у себе перед очима замість букв. Це все робота фантазії. Вона показує світ, який нас захоплює, ми стаємо головними героями, боремося з драконами та монстрами. Це те, що в реальному житті неможливо. Але ті відчуття, що залишились після прочитання, хочеться відновляти постійно. Ця причина і змушує нас шукати нові історії, світи, пригоди.

3 причина — знайти сили і відповіді.
У кожній книзі є головні герої. Проте в фентезі головний герой завжди герой, вибачте за тавтологію. Ще не відкрив книгу, зрозуміло, що головному герою доведеться пережити купу випробувань, прийняти важливі рішення, бути за крок від смерті, але він точно з усім упорається. І саме це дає нам сили боротися, бути не гіршим за свого героя, доводити усім і собі зокрема, що всі проблеми вирішуються, головне — не опускати руки.
 

І якщо ще є сумніви, то цикли фентезі  «Герої Олімпу», «Школа Добра і Зла» чи «Звіродухи» гарний тому приклад.
 
Усі три цикли різні, тому просто треба обрати, що ж для вас є цікавим. 
 
Світ богів, міфологія, загадки, психологія – спробуйте почати читати «Герої Олімпу». Світ людей, зв’язок з тварини, порятунок світу, брехня, воїни, армії – то, звісно, це «Звіродухи». А якщо вам цікавий світ принців і принцес, боротьба добра зі злом, любов, зради – то ласково прошу до циклу «Школа Добра і Зла».
 

Як обрати, що почитати?
 
Зрозуміти, який світ цікавить найбільше, які герої надихають. Ким вони можуть чи мають бути.
Все ж таки, звернути увагу на обкладинку, бо саме вона може підказати, чи варта книга вашої уваги. Іноді самі автори створюють обкладинки для своїх творів.
Прочитати анотацію та відгуки на книгу. Наразі це зробити легко, бо форумів в інтернеті багато + можна почитати відгуки в  інтернет-магазині.
Відомий автор або автор, якого ви вже читали раніше. 
 
Читайте, фантазуйте та не забувайте залишати відгуки, бо, може, саме він допоможе комусь обрати книгу для себе! 
 








Вікторія Міхно,
редактор ВГ “Читайка”

 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: