Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
«Чому пінгвіни не мерзнуть»: як обрати енциклопедію для дитини
19.10.2018
Що почитати?
Як тільки дитина навчиться говорити, то в неї одразу виникає безліч запитань. Відповіді на мільйон дитячих «чому» варто шукати не лише в google, а у дитячих енциклопедіях. Адже саме це допоможе дитині в майбутньому знаходити альтернативні джерела інформації, а також полюбити читання.
 
«Чому пінгвіни не мерзнуть: як тварини пристосовуються до середовища існування?» — енциклопедія дошкільника про адаптацію тварин у природі по всій земній кулі. Деякі тварини мають тепле хутро, щоб не замерзнути, інші навпаки скидають із себе шкіру. Хтось намагається бути непомітним, щоб вчасно сховатися від хижаків, а інші захищаються за допомогою яскравого забарвлення. Кожна тварина опанувала власний спосіб пристосовуватися до навколишнього середовища, знаходити поживу й уникати небезпеки. Саме про це розповідає енциклопедія для дошкільника Павли Ханачкової.
 

Унікальний графічний стиль ілюстраторки Лін Дао робить кожну ілюстрацію живою. Її малюнки вже полюбилися читачам за книгами «Несподівана дружба у природі» і «Міфи й упередження про тварин».
 
 

Природа попіклувалася про те, аби кожна істота почувала себе комфортно у місці свого проживання. Читаючи нову енциклопедію, дитина дізнається, для чого гірська гуска перетинає Гімалаї, чому лінивці зовсім непомітні для хижаків та хто має найтеплішу шубу .
 
Пропонуємо 5 лайфхаків, як обрати енциклопедію для дитини
 
1. Рекомендації щодо віку 
Найчастіше, видавці самостійно дають рекомендації, для якого віку дитини краще підійде книга. Дитині 4 років навряд чи буде цікаво читати книгу, в якій тексту набагато більше, ніж малюнків.

2. Звертайте увагу на зміст
Чи будуть ці теми новими для дитини, можливо, якісь з них малюк уже знає.
 
3. Текстове наповнення
Дитина має легко розуміти написане. Текст має бути структурований та поділений на абзаци. В енциклопедіях для дошкільників текстової інформації подається значно менше, ніж в енциклопедіях для молодших школярів.  

Енциклопедія для дошкільників
Енциклопедія для молодших школярів
4. Ілюстрації
Фотографії найчастіше зустрічаються в енциклопедіях для молодших школярів, адже вони повинні бути максимально наближеними до реальності. У віці до трьох років переважають прості, чіткі, зрозумілі, практично без фону зображення. Тому тут частіше використовуються ілюстрації. У енциклопедіях для старшого дошкільного віку можуть використовуватися як фото, так і найрізноманітніші техніки ілюстрування: від векторної до колажів.



Фотографії Прості зображення без фону

5. Якість
Звертайте увагу на товщину паперу та прошивку книги. Тонкі сторінки можуть легко порватися при довготривалому використанні, а погана прошивка - стати причиною випадіння сторінок. 

Заходьте до нашого розділу "Енциклопедії" на нашому сайті та обирайте книгу за вподобаннями вашого малюка. 
Ірина Пушкар
редакторка ВГ "Каскад" видавництва «Ранок»
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: