Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Детективна серія «Оттолайн» для дітей і дорослих
28.11.2019
Що почитати?
Серія «Оттолайн» від знаменитого ілюстратора, а, як виявилось, ще і талановитого автора Кріса Рідделла стає фаворитом поміж інших завдяки гумору та рясності ілюстрацій.

Геніальний від природи
 
Кріс Рідделл — лауреат численних нагород 2015-2017 рр. у Великій Британії. Він отримав велике визнання за свої книги для дітей, і вони були удостоєні багатьох головних нагород, у тому числі медаль Кейт Гріневей. Зокрема лише за серію про дівчинку Оттолайн Кріс отримав:
  • Золоту медаль «Nestle» у категорії «Дитяча книжка»;
  • Шеффілдську дитячу премію;
  • Дитячу книжкову премію «Червоний дім» для наймолодших читачів;
  • Лінконширську книжкову премію для підлітків;
  • Гайлендську дитячу книжкову премію.
Кріс Рідделл живе в Брайтоні зі своєю сім'єю та дуже полюбляє жувальний мармелад. Саме завдяки йому він став ілюстратором ☺



Серія «Оттолайн» підкоряє серця
 
Це звичайний детектив про незвичайну дівчинку Оттолайн. Їй приблизно 9 років, але вона вже дуже самостійна. Батьки дівчинки подорожують світом, а натомість надсилають їй листівки та диковині речі для колекцій родини, яких чимало. До речі, у самої Оттолайн також є свої: колекція непарного взуття, колекція листівок, колекція капелюшків та інші. Подорослішавши, Оттолайн зможе разом із батьками почати подорожувати. А поки вона мешкає у будинку разом із паном Манро, волохатим створінням з болота в Норвегії, який доглядає за нею. Проте батьки попіклувались, щоб дівчинка ні в чому не мала потреби йФ найняли купу персоналу, який застеляє ліжко, вкручує лампочки, збиває подушки, складає одяг, чисте дверні ручки й робить багато іншого.


 
Однак попри таке ідеальне життя, друзям, Оттолайн і пану Манро, жодного дня не буває сумно, адже завжди знаходять пригоди, а найчастіше — розслідування. Пліч-о-пліч вони вирушають на завдання, видуму.ть плани та допомагають поліції та мешканцям міста.          

            
                   
Ця серія не схожа на інтригуючий детектив. Адже, у чому криється правда, дорослому читачеві буде зрозуміло вже з перших сторінок. Історії Оттолайн захоплюють дією, роздумами та кмітливістю дівчинки. Що вигадають друзі, щоб урятувати собак та повернути майно їхніх хазяйок («Оттолайн і Жовта Кішка»), хто той привид, що лякає учнів та дорослих у школі («Оттолайн іде до школи»), хто розклеює любовні вірші на стовпах («Оттолайн і Фіолеовий Лис»). Але буде і найскладніша справа в досвіді дівчинки – пошук найліпшого друга пана Манро, який кудись і чомусь зник. Тепер мала матиме намір будь-що розшукати його: хоч в морі, хоч в лісі, хоч серед велетнів і монстрів. Байдуже.



Фішка серії «Оттолайн»

Якщо дорослі раді будуть посміятися з цією книгою, то дитині буде цікаво познайомитися з новим для неї жанром – детективом. Однак при цьому й не покинути назавжди дитячі книжки-картинки, що так дорогі серцю. Адже саме тут стільки малюнків, деталей та підписів, які буде цікаво розглядати не лише малим. За відгуками багатьох батьків, вони самі знайшли в цій серії цікаві диковинки для себе і неодноразово повертались знову до кумедних ілюстрацій Кріса Рідделла, знову знаходячи нові деталі, сюжети, персонажів. А деколи коміксна подача заворожує продуманістю та послідовністю. Слідкуючи за талановитими художниками, враз надихаєшся роботами та знаходиш нові ідеї для ігор, малюнків та творів.

Особливою фішкою в цій серії, як ви могли помітити, — використання одного яскравого кольору, що виділяє окремі деталі, на які важливо звернути увагу, адже мають таємний сенс, або виокремлюють предмет з-поміж інших. А білий папір, на якому якісно передано задум, та витончена обкладинка роблять видання подарунковим.

Не пожалкуйте часу, щоб ближче познайомитися з цим бестселером.


Вікторія Міхно,
провідний редактор,
відділ "Читайка"
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: