Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Екоквест. На старт, увага, еко-рух
28.09.2018
Що почитати?
На старт
Коли єгипетський фараон Хеопс віддавав наказ про будівництво піраміди, чи здогадувався він, що ця споруда залишатиметься найвищою у світі аж до 1880 року? Та чи знали стародавні греки, що форма правління, яку вони заснували — демократія, буде активно розвиватися й у 2018 році?
 

Ці та інші запитання приховані у таємницях цивілізацій. Вони народжувалися, розвивалися та щезали із лиця Землі. Тож вирушаймо у подорож загадками історії разом із книжкою «Екоквест. Цивілізація»
Але наш квест розпочнеться не з першої сторінки, а з… екопаперу. І перше завдання: придумати якомога більше позитивних характеристик для нього. Якщо відразу не здогадалися, то ось вам підказки:
  • екопапір – це перероблений папір, за виробництва якого не постраждало жодне дерево;
  • використовуючи такий папір ви піклуєтеся про довкілля та здоров’я планети;
  • перероблений папір зберігає ліси та допомагає підтримувати достатню кількість кисню у повітрі. 
Пройшовши перше завдання, переходимо до другого: придумати і намалювати піктограми для слів, які не знали шумери – представники найдавнішої цивілізації. Тут зустрінуться і телефон, і футбол, і піца.  
Наступне завдання від римлянів-завойовників: треба знайти на малюнку найвидатніших представників цієї цивілізації. Де ж вони заховалися?
А справжній виклик для невгамовних дослідників – складання мапи з маршрутами великих представників. Ось-так-так! А за скільки ви її зібрали? А якщо без підказок?
 

А наступне завдання… То ви вже й самі дізнаєтеся, чи не так?
 
Увага! (Про серію)
Розкривши таємниці давніх цивілізацій, вирушаймо на інші континенти із книгою «Екоквест. Дика природа». На вас чекають морські глибини та пекучі савани, Північний полюс та на висохле озеро Рейстрек-Плайя. 
Тепер ваші завдання: познайомитися з японськими макаками, зустріти сучасних драконів і прикрасити крила метеликів Монарх. А справжній виклик для дослідників ― складання саморобних 3D-кубиків із тваринами. Так діти познайомляться із мешканцями різних континентів та залишать кубики на пам’ять про дивовижні мандри дикою природою.
 

Еко-рух
Книжки цієї серії надруковані на еко-папері – переробленій макулатурі. Еко-рух від видавництва «Ранок» - це перш за все піклування про довкілля та кожного споживача. Адже книги є екологічно чистими, а це величееезний плюс для маленького (і не дуже) читача. 
 
Еко-авторка
Авторка цієї серії, Булгакова Ганна, днями й ночами (жартуємо, тільки ночами) працювала над створенням квестів та логічністю кожного завдання. Ідея книги: турбота про довкілля, маленьких читачів та веселе активне дозвілля. 
 
«Я створювала книжки як дві протилежності. Перша про цивілізацію: вона демонструє, як розвивався світ із втручанням людини. А друга про дику природу — первозданний світ усього живого та неживого.»
Булгакова Ганна
 

Еко-ілюстраторка
Ілюстраторка цих книжок, Єфімова Маргарита, дуже полюбляє цікаві та креативні завдання, як ось намалювати квест для діточок. 
 
«Кожне завдання випробовувала на собі. Пройду чи ні? І з кожним разом подобалося більше й більше.»
Єфімова Маргарита
 
 
Таня Маслова,
редактор ВГ "Енциклопедія"
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: