Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Готуємось до відпочинку: три новинки, з якими дитина не занудьгує під час подорожі
06.07.2021
Що почитати?

Настали канікули! Отже, час планувати маршрут, збирати валізи й вирушати в путь. А якщо є побоювання, що дитина в подорожі занудьгує, прихопіть із собою новинки серії «Ігри в дорогу» від видавництва «Ранок». Куди б ви не їхали: на пікнік до лісу, на пляж до моря чи ще деінде ці книжки гарантовано проженуть нудьгу, адже наповнені крутими тематичними активіті для різних місць відпочинку. Тож гайда!

Зупинка перша: «У лісі»

Книжка «У лісі» створена для пошановувачів активного відпочинку та дослідження дикої природи. Перш за все на її сторінках дитину закликають бути уважною і помічати прекрасне довкола — для цього тут є спеціальний трекер. Погодьтеся, похід мине значно цікавіше й корисніше, якщо дитина буде зайнята пошуком шишки, білочки, водоспаду чи жучка й ретельно нотуватиме свої спостереження, замість того, щоб нудитися чи постійно відволікатися на гаджети. Така вправа чудово розвиває спостережливість та виховує дбайливе ставлення до довкілля.

Окрім того, книжка забезпечить юним мандрівникам і мандрівницям години веселих розваг: розмальовки, лабіринти, ігри, головоломки, круті творчі завдання — і все це на лісову тематику. Наприклад, пройшовши лабіринт, дитина вивчить, чим живляться тварини в лісі, а виконавши вправу на логіку, дізнається правила поведінки в цій місцевості.

Зупинка друга: «На морі»

Якщо малечі набридло засмагати, усі піщані палаци збудовано, а мушлі зібрано — саме час узятися за книжку-активіті «На морі». Вона спонукатиме дитину помічати цікаві деталі, а також захопить її увагу оригінальними завданнями на логіку й фантазію. Вирушивши на пляж із цією книжкою, можна легко вивчити кілька нових слів, натренувати пам’ять, розвинути навички малювання — і це далеко не все.

Зупинка третя (зимова): «У горах»

Як чудово, що довгі канікули аж двічі на рік. Узимку можна поїхати на гірськолижний курорт, прихопивши із собою книжку «У горах». Це не лише супермікс активного відпочинку, навчання та розваг (як і дві попередні книжки), а ще й чудовий спосіб створити новорічний настрій.

З «Іграми в дорогу» дитина на кожній сторінці тренуватиме нову навичку. А ще в усіх трьох книжках є завдання, що потребують допомоги дорослих. Як-от сторінки-оригамі, де з декоративного паперу можна виготовити лисичку, рибку або сніжинку. Це залучить до гри всю родину та ще більше згуртує вас під час подорожі!

Бонус-порада для батьків: у серії є ще три книжки — «В автомобілі», «У поїзді» і «У літаку». Якщо дати їх дитині в дорозі, вам не доведеться кожні 15 хвилин відповідати на запитання «Ми скоро приїдемо?». Малюк так захопиться завданнями, що час промайне непомітно.

Беріть із собою ці книжки, щоб взяти максимум від подорожі!

 

Катерина Процун,

помічниця провідного редактора
 відділу «Енциклопедії»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: