Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Історія транспорту від першого колеса до сучасного гіроборда в стилі інфографіки
21.01.2019
Що почитати?
Сучасні діти допитливі, мобільні, прагматичні. Вони стрімко рухаються в майбутнє і швидко опановують нові технології та девайси. Тому не дивно, що найбажанішим подарунком сьогодні став квадрокоптер, а відвідування парку дедалі частіше перетворюється на сімейну прогулянку з гіроскутером чи сеґвеєм. 
 
Награвшись вдосталь у комп’ютерні ігри, дитина отримала навички керування за допомогою джойстиків. Чудово! Час розкрити ці навички у реальному житті: зрозуміти, як працює та чи інша техніка і навчитися керувати нею.  Як зрозуміти? Де прочитати? Щоб було лаконічно і достовірно? У такому випадку рекомендуємо «Енциклопедію сучасного транспорту» — книгу нового покоління для допитливих дітей.  
 
 
З цієї книги читач дізнається про:
  • Зручні, безшумні та екологічні електромобілі. 
  • Магнітоплани — надшвидкісні потяги, які «ковзають» в повітрі над залізною стрічкою. 
  • Дрони: від військового до споживчого.
  • Ракети-носіїї та літальні апарати різного призначення. 
  • Вуличний транспорт — гіроборди, сеґвеї, моноколеса. 
  • Персональний водний транспорт: від мотодошки до підводного скутера.
  • Реактивні ранці — транспорт «супергороїв»: не вигадка, а реальність нашого часу. 
Кожну тему супроводжують таймлайни — хронології важливих подій, факти в датах і цифрах, а також справжні тест-драйви
 
 
Для кого
  • Для дітей віком від 8 років.
  • Для батьків, які хочуть розібратися в нових технологіях. 
     
Фішки книги
 
Мінімум тексту — максимум ілюстрацій!

Діджитал-орієнтовне покоління буквально «сканує» інформацію очима, тому дизайн книги і викладення інформації подано в стилі інфографіки.

Великий формат книги, великі ілюстрації з підписами, інфографіка забражують складну тему …
  • наочно
  • зрозуміло
  • лаконічно.
Над книгою понад рік працювала команда творчих та креативних людей.
 
Святослав Єжелий, укладач:
 
Укладаючи книгу, дійшов до висновку, що все нове — це добре забуте старе. Дивовижно: історія електромобілів бере початок ще з 19 століття, але у 1920-х роках їх використання зійшло нанівець. Цікаво, як відродився «бум» на електрокари у 21 столітті, і ми є свідками такого прогресу. Важко було описувати гіротранспорт, адже він дуже швидко розвивається і видозмінюється, тому виділити основні етапи в таймлайні було непросто. Відкрив для себе сучасний водний транспорт, з великим запалом працював над «безпілотниками» і космічними ракетами. Тішусь, що в книзі висвітлили визначний факт в історії космонавтики — запуск надважкої ракети Falcon з електромобілем Tesla на борту. 
 

Наталія Болдирєва, ілюстраторка, дизайнер:
 
Я працюю графічним дизайном понад 10 років, але ілюстрування дитячої книги — мій перший досвід. Вдячна долі, що я взяла участь у проекті.
Спочатку було страшно, тому що відчувала величезну відповідальність перед командою, що працює над книгою, перед майбутніми читачами. З кожним розворотом робота ставала захопливою, а потім….я не могла зупинитися і, навіть не відчувала плин часу! Найважче було продумати персонажів з вигуками (вийшли не з першого разу). Але потім я вже без проблем уявляла їхні діалоги на наступних розворотах. Сподіваюся, маленьким читачам вони сподобаються. 
Книга вийшла яскрава і цікава. Я отримала величезне задоволення ілюструючи книгу й сподіваюся, маленькі читачі отримають задоволення від її прочитання, дізнаються багато нового і цікавого. Я, наприклад, дізналася :)
 
 
«Енциклопедія сучасного транспорту» — перша книга в серії «Інфографіка». Продовжать серію ще дві книги: «Енциклопедія видатних винаходів» та «Енциклопедія відважних воїнів». 
 
Замовити книгу
Ірина Петренко,
редакторка ВГ “Енциклопедії та ігри”
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: