Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
“Казкотерапія” - найуніверсальніший подарунок на новорічні свята для дитини
25.12.2018
Що почитати?
Казки - науніверсальніший подарунок. Їх люблять як малята, так і дорослі. Але як же обрати оригінальну казку, яка “говоритиме” з малюком його мовою? Психолог Наталія Чуб потурбувалася про це та створила серію книг “Казкотерапія”
 
Казкотерапія легко і швидко допоможе малюку подолати переживання та впоратися з різними ситуаціями: небажання йти до садочка вранці або лягати спати, боязнь темряви та всього нового, капризи, не вміння доводити справи до кінця. Казка «розмовляє» з дитиною її мовою. Тут йому все зрозуміло, бо мова казки простіша, аніж повчання батьків. Тож замість того, щоб сварити дитину, почитайте їй казки та обговоріть кожну історію, разом з дитиною проживайте пригоди героїв.
 
 

 

Але ж як знайти казки, які потрібні саме вашій дитині? Для початку потрібно просто «спіймати» проблему. Що турбує вашого малюка? Тривоги? Страхи? Відсутність друзів? Невміння зав’язувати контакти? Сором’язливість? Чи може ви самі хвилюєтесь, що дитина часто лінується, не може доводити почате до кінця, не вміє співчувати, піклуватися про оточення? Проблема може бути одна або кілька. Пошукайте казки, в яких герої мають схожі труднощі, особливості характеру.
 
Ми підготували кілька казок для тих малюків, які:
  • не бажають йти до садочка вранці;
  • погано засинають;
  • бояться темряви;
  • вередують;
  • соромляться;
  • бояться нового;
  • не вміють доводити справи до кінця.
 
На сьогодні серія містить 6 книжок, автором яких є Наталія Чуб – відомий дитячий психолог, письменниця, автор книг для дітей і книг для батьків про дітей. За допомогою казки Наталія допомагає легко вирішувати багато питань.
 
Про маленьку пташку (художник Олексій Черепанов)
Історія про маленьку пташку Міллі, яка дуже хотіла мати друзів, але соромилася познайомитися з іншими пташками. Якщо ваш малюк так само хоче, але боїться зробити перший крок і завести нові знайомства, то ця казка допоможе йому стати більш рішучим, впевненим у собі та знайти багато хороших, добрих друзів.
 
 
Маленький кит (ілюстрації Олексія Черепанова)
Головний герой книжки – маленький кит, який дуже хотів знайти собі друзів, захищати слабких і допомагати тим, хто потрапив у біду. Завдяки цій добрій історії малюк навчиться цінувати дружбу, бути щирим, співчутливим і завжди залишатися собою, попри думку оточення.
 

Два черв’ячки (ілюстрації Олексія Черепанова)
Книга про двох друзів-черв'ячків, які по-різному бачать світ. Один з них думає тільки про їжу, а другий мріє про прекрасне. Історія про їхню невеличку подорож допоможе малюкові бачити красу навіть у простих речах. І тоді навколишній світ заграє для нього новими барвами, а кожен день буде наповнений новими дивовижними відкриттями. Потрібно лише вміти зупинитися та роздивитися…
 
 
Подорож листочка (автори: Наталія Чуб та Інна Масляк, ілюстратор Інна Масляк)
Головний герой казки – маленький листочок, який залишив рідний ліс і вирушив у подорож, назустріч новим відкриттям і пригодам. Якщо ваша дитина важко адаптується до нового оточення і не любить змін, казкотерапія допоможе йому впоратися зі своїми страхами та переживаннями. 
 

 

Бетсі, не плач! (художник Олексій Черепанов)
Ця книжка познайомить малюка з маленькою лисичкою Бетсі, яка дуже часто плакала і засмучувалася через дрібниці. Історія навчить дитину перемагати свій поганий настрій, дивитися на світ з усмішкою та радіти життю в усіх його проявах.
 
 
Про сонну мишку і вередливу пилинку (ілюстрації Марини Пузиренко)
У книжці міститься чотири історії про дівчинку Наталку, яка не хотіла засинати, ходити в дитячий садочок, боялась темряви, постійно вередувала. І якщо ваш малюк, як і Наталка, вередує та має схожі страхи, то Сонна Мишка, ворона Варвара, тріо мишенят музикантів, таксик Батончик допоможуть непомітно все подолати.
 
 
Прочитайте своїй дитині казку, обов’язково розмовляйте з малюком під час читання та обговоріть історію після – і побачите, яку користь принесе це захопливе заняття.
співзасновниця Видавничого Дому “Ей Бі Сі Сторі
 
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: