Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
“КнигоПодорож” стала Всеукраїнським фестивалем
27.12.2017
Життя нашого видавництва
З 11 по 17 грудня відбувся ІІ фестиваль “КнигоПодорож”, який цього року набув масштабів Всеукраїнського: 11 заходів, 20 крутих спікерів, 11 тис. відвідувачів по всій Україні. Протягом 6 днів поціновувачі книжок дивилися, слухали, випробовували й навіть нюхали книжки.
 
КнигоПодорож” вперше була проведена у 2016 році в Харкові. Цього року вона набула Всеукраїнського масштабу і об’єднала небайдужих до читання людей зі всієї України. Темою “КнигоПодорожі” 2017 стала “Книга - як форма комунікації”. Фестиваль мав на меті показати дітям України, що книга - це більше ніж просто читання, це обговорення, розглядання, відчуття. Розпочався тиждень з наймасштабнішого заходу #КласнеЧитання. Понад 300 вчителів, літераторів, громадських діячів зі всієї України читали з учнями свою улюблену книгу в рамках “КнигоПодорожі”. Учасники на власному прикладі показували, що читати корисно, весело та модно. #КласнеЧитання залишло по собі цікавенні відгуки:
 
“Хто сказав, що сучасні підлітки не читають? - запитує Уляна Шваєнко, вчителька Івано-Франківської
СЗШ №16. - Читають! І сучасну літературу й класиків. Смаки різняться”.

 
Класне читання в школах України
Більше відгуків за цим посиланням.
 
Окрім “Класного читання” було проведено ще 11 масштабних заходів, кожен з яких розкривав читання як певну форму комунікації. До “КнигоПодорожі” долучилися 20 крутих спікерів, серед яких відомі українські літератори, буктьюбери, нанотехнологи, члени WWF. Кількість учасників сягнула 11 тис. відвідувачів по всій Україні. Фестиваль одержав підтримку 23 партнерів, серед яких Roshen, Укрпошта, Харківська міська рада, Freshline, AllStars, Читомо, Барабука, Espreso та інші.
 
 

Найзірковішим заходом став онлайн-марафон “Досвід літераторів”. Упродовж трьох днів відомі літератори ділилися своїми набутими навичками із сучасними підлітками. Тетяна Стус, Оксана Лущевська, Сергій Лоскот, Вікторія Дикобраз, Віктор Круглов, Валентина Вздульська, Галина Ткачук, Анастасія Левкова, Ірина Батуревич та Оксана Луцишина жартували, ділилися історіями з життя, перемогами та поразками свого “перехідного віку”, розповідали, як писати книжки. Вебінари вже розібрали на цитати, як ось фраза В. Дикобраз: “Ти можеш бути тим шпаком, який полетить в інший бік, бо небо велике”. Переглянути записи можна за цим посиланням.
 

Цього року книжкові ярмарки “КнигоПодорожі” були організовані у 3 містах України. Всі охочі могли відвідати ТРЦ “Караван” у Харкові, ТРЦ “Глобус” у Києві та ТРЦ “Євробазар” у Сумах, придбати книжкові подарунки до новорічних свят та почитати книги у вільній зоні читання.
 

Головна локація у ТРЦ “Караван” була “розфарбована” яскравими рожевими кульками і щодня приймала сотні відвідувачів. Особливо запам'ятався день відкриття з його КнигоКонкурсами, КнигоТанцями та КнигоПодарунками. Головну локацію відвідали КнигоГерої - мишенята, які разом із дітками розважалися та навчалися в ігровій формі. Багато дітлахів взяли участь у квесті та допомогли автору відшукати свої рукописи. Впродовж інших заходів проводилися “палкі дискусії” на теми, як використовувати набуті знання з хімії, екології, природознавства на практиці. Своїми ідеями з цього приводу поділилися авторка екокниги Ганна Булгакова, доцент кафедри органічної хімії Сергій Петров, координаторка екоосвітнього напрямку WWF в Україні Тетяна Карпюк. Поділилася своїми лайфхаками про те, як обирати дітям книги, матуся-видавчиня Наталія Коваль. Вона розповіла, як зробити книгу частиною життя дитини в будь-якому віці. Всі підлітки, які відвідали захід зі створення книгоблогів змогли поспілкуватися з відомими українськими книгоблогерами: Людою Дмитрук, Nata&Books, TheBookOfEibon, AnnikaBlog.
 

Під час “КнигоПодорожі” стартував конкурс ілюстраторів “Книга, на яку чекає світ”. Деталі для всіх, хто хоче взяти участь або ж поділитися з друзями. Конкурс буде проходити до 15 лютого 2018 року. А книга-переможниця попрямує представляти України на виставку у Франкфурт.
 
“КнигоПодорож” 2017 уже завершилась, завдяки під час фестивалю ми розкрили нові грані книги та класно провели час у книжковій тусовці й уже чекаємо на ІІІ “КнигоПодорож”.

Детальніше про фестиваль за цим посиланням.
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: