Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Книги-актівіті, або Чим зайняти дитину під час новорічних свят
20.12.2018
Що почитати?
Чим зайняти дитину під час новорічних канікул і при цьому не відбити бажання пізнавати і вчитися новому? Для цього ідеально підійдуть книги-актівіті, тобто книги із завданнями.  Вони познайомлять малюків із довкіллям, природничими науками, лічбою та логікою за допомогою гри. Граючись із книгою-активіті, дитина самостійно пізнаватиме світ і набиратиметься досвіду у виконанні завдань. 
 
Які бувають види книг-активіті?

Книга з наліпками
 
Діти обожнюють клеїти наліпки всюди й завжди. У серії «Пригоди в наліпках» дитина вирушить у подорож супермаркетом, містом, на перегони й навіть підготується до приходу гостей. Тут багато місця для гри, а головне - наліпок. Наклеївши всі наліпки, можна взятися за складання кумедних  історій. 
 
 


Розмальовки
 
Розмальовування — дуже веселий процес. Головне — не виходити за лінії… або розфарбовувати ЗD фігури! Із серією книг-іграшок «Казкове містечко» дитина побудує  усе місто з картонних фігурок, розфарбує їх улюбленими кольорами, поселить туди персонажів, розповість про кожного з них казкову історію… І нехай фантазії не буде меж! 
 

 
Трафарети
 
Обрати необхідний папір, обвести трафарет, вирізати фігурку, приклеїти…  Із «Трафаретами для творчості» дитина познайомиться з транспортом, дізнається про особливості довкілля й навіть зануритися в морські глибини. На кожному розвороті книги є пізнавальна інформація й завдання для розфарбовування чи приклеювання.
 
 
Як ефективно працювати з книгами-активіті?
 
Дозвольте дитині самій обирати, що їй подобається і в якій послідовності вона хоче виконувати завдання. Поясніть, як виконувати те чи інше завдання. Після виконання завдань, запитайте у малюка, що йому сподобалося найбільше. Якщо в дитини не виходить виконати завдання, спробуйте їй допомогти, наштовхнувши на правильне рішення. Але якщо завдання їй не подобається або не під силу — просто беріться за наступне. Через деякий час спробуйте виконати завдання, яке не виходило зробити — тоді воно здасться значно простішим.
 
Книжки-актівіті – це розвиток та навчання за допомогою гри, адже діткам так набагато цікавіше і легше знайомитися з довкіллям.  
 
Тетяна Маслова,
Редакторка ВГ «Енциклопедії-ігри»
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: