Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Книги АРТ: відповіді видавця на найпоширеніші читацькі запитання
13.04.2018
Поради батькам
Часом у читачів виникають запитання до видавництва. Здебільшого це побутові запитаннячка, які стосуються замовлення чи оплати - тоді їх вирішують наші консультанти. Та час від часу постають теми щодо методики, майбутнього продукту, рекомендацій з використання. 
 
Відповісти на такі питання може лише видавець. На онлайн-зустріч з читачами ми запросили Наталію Коваль - експерта, засновницю торгівельної марки АРТ та досвідчену матусю-видавчиню. Цього разу зустріч стосувалася посібників АРТ та їх використання у навчальних закладах. 
 
Вперше зустріли АРТ? Познайомтеся тут
 
 
- Чи можна використовувати книги АРТ для дітей з дисграфією?
 
- Ряд зошитів із серії АРТшкола: Пишемо красиво, Пишемо грамотно можна використовувати для таких занять. Але вам знадобиться більше тренувальних вправ. У планах видавництва є формування безкоштовних додатків до кожного навчального зошита саме із тренувальними вправами, гадаю, це стане у пригоді.
 
- Чи можна користуватися такими зошитами, якщо клас працює за системою РН?
 
- Мова йде про розвивальне навчання? Вас мають зацікавити канікулярні зошити, наприклад "Квести". В них вдало поєднані навчальні вправи й проблемні ситуації. Зошити серії "АРТшкола" також мають на меті, щоб дитина не заучувала, а усвідомлювала правило. Особливо це важливо для математичних знань. Книжки говорять із дітьми, як їх однолітки, жартома, на зрозумілих дітям аналогіях пояснюють правила, а потім пропонують використати ці правила, виконуючи вправи. Тому, можете спробувати. Хоча для програм РН ми готуватимемо окремі посібники.
 
- Підкажіть, будь ласка, книги АРТ схвалені МОН для використання у садочку?
 
- Книги АРТ на разі у процесі отримання схвалення.
 

- Чи є "мінуси" у ваших навчальних матеріалів?
 
- "Мінуси" є у будь-чому, у досконалості меж немає. Такі зауваження нам роблять вчителі або вихователі, батьки, які апробують майбутні видання: широкий віковий розбіг у зошитах для дошкільнят (4-6 років), доцільніше більше сфокусувати підбір вправ під конкретну вікову групу, а значить і вміння; однакова увага до різних за складністю понять, тоді як деяким можна приділити більше роз'яснення та тренування; занадто просте, легке виконання. У кожному зошиті ми завжди даємо контакт для зворотнього зв'язку. І якщо, наприклад, ви знайдете недоліки або місця для покращення, ми будемо дуже вдячні!
Ще ми запрошуємо бажаючих апробувати наші нові посібники.
 
- Чи планується випуск інших частин книжки “Навчалочка”? Мається на увазі, для того ж самого віку. Ми вже маємо для віку 2-3 роки, дуже нам сподобалася. Хочемо ще, з іншими завданнями.
 
- Так, уже в друці продовження цієї серії, до вашої уваги будуть “Тести”, а також зошит “Малювальна навчалочка”, дуже цікаве видання, де дітки домальовуватимуть або уточнюватимуть зображення, виконуючи завдання. При цьому зошити підготовані з дуже точним дотриманням вікових можливостей. Це одні з кращих зошитів для графомоторних навичок.
Крім того, "Навчалочка" продовжиться в інших формах видань. 
 

 
- Вас запрошують у школи на батьківські збори в початкові класи? Цікаво Вам було б таке спілкування?
 
- Я б із задоволенням прийшла на батьківські збори для спілкування із батьками про те, як зацікавлювати дитину і допомагати їй навчатися.
Показати, що ми робимо для допомоги саме батькам. Запрошуйте.
 
- Відповідно до наказу МОН України використовувати літературу  в ЗДО чи ЗЗСО можна тільки за відповідним переліком література яка має гриф МОН. Чи мають такий гриф книги АРТ? Адже, я погоджуся, використання вашої літератури на заняттях вихователями чи на уроках вчителями допоможе зацікавити дітей до навчання.
 
- На разі книги АРТу проходять процедуру схвалення. Я знаю про вимоги освітньої системи і розумію переймання вчителів. Хоча часто доводиться довго відстоювати право висловити думку так, як вважається за можливе і доцільне. Хочеться, щоб вчитель і вихователь мав вибір, що і як йому застосовувати у навчальному процесі. Так як це можуть у багатьох інших країнах.
 
Зустрічі Наталії Коваль з читачами відбуваються щомісяця. Долучайтесь на сторінку YouTube, щоб поспілкуватися з видавчинею, переглянути попередні вебінари та отримати відповіді на багато інших запитань. До нових зустрічей!
 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: