Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Книги року від редакцій видавництва: підбиваємо підсумки
29.12.2018
Життя нашого видавництва
Наприкінці року прийнято підбивати підсумки. Тож і ми вирішили не порушувати цієї традиції. У 2018 році нами було видано понад 476 книжкових новинок та розпочато три крутих колаборації. Серед такої кількості нових проектів важко виділити одну книгу року, тому ми вирішили виділити 8. 
 
1. Серед підліткової аудиторії безсумнівно лідує  фентезі «Школа добра і зла». Це історія про двох дівчат Гавалдонії, які були обрані Директором легендарної Школи Добра і Зла до світу казки. Місце майбутньої злої чаклунки має зайняти Агата. А ось Софі, білявка у рожевому платті та кришталевих туфлях, упевнена, що буде обрана для Школи Добра. Але все сталося не так, як гадалося: долі дівчат помінялися місцями. Можливо, це підказка для відгадування загадки, ким Софі та Агата є насправді?
«Вона найпопулярніша серед підлітків. Цікавий інтригуючий сюжет, любовна лінія, боротьба двох світів», — пояснює редакторка книги Вікторія Міхно

 

2. Серед енциклопедій ми обрали новинку у стилі інфографіки — “Енциклопедія сучасного транспорту”.  Вона розкаже читачам: Як влаштовані електромобіль, магнітоплан, гіроборд, квадракоптер, ракета та навіть реактивний ранець? Які потяги не торкаються колій під час руху? На борту яких літальних апаратів немає екіпажу? Чим ракета схожа на повітряну кульку? І все це у стилі інфографіки. Який, до речі, просто обожнюють діти.
 
«Діджитал орієнтовне покоління буквально «сканує» інформацію очима, тому дизайн книги і викладення інформації подано в інфографічному стилі. Великий формат книги, великі ілюстрації з підписами, розворотна подача матеріалу складну тему зображають наочно, зрозуміло, лаконічно.» — коментує видавчиня Ірина Петренко.

 
3. Також проривом року стала довгоочікувана серія «KUMON». Це суперефективні техніки, за якими навчається понад 4 млн. дітей у 49 країнах світу. Завдяки повторенню однотипних завдань із поступовим ускладненням, дитина не тільки удосконалить набуті навички, а й відчує впевненість у своїх силах.
«Ми пишаємося, що завдяки нашому видавництву, українські малюки зможуть займатися за відомою в усьому світі японською методикою. Нехай наші дітки будуть самими найрозумнішими, а ми їм в цьому допоможемо!» — ділиться редакторка Юлія Каспарова.


4. Улюбленими серед найменших читачів стали вімельбухи-словники «Ура! Ми заговорили». Вони  допоможуть  сформувати перший словниковий запас дитини. Кожна сторінка містить безліч предметів, що оточують малюків у повсякденному житті, які вони навчаться розпізнавати та називати. Понад 350 слів у скарбничку малюка!
“Приємний бонус для малюків – гра «Знайди та покажи», у якій потрібно відшукати песика на кожному розвороті.  Ілюстративне оформлення – досить реалістичне, в той же час «мультяшне», грайливе. Мікс таких стилів дозволяє дитині впізнати предмети з реального життя на сторінках. — прокоментувала редакторка ТМ “АРТ” Олександра Ярмоленко.
 

5. Відкривати віконечка та заглядати у них - улюблена справа малюків. Ми це чудово знаємо і тому створили серію для малюків “Віконечка для мого сонечка”.
«Наш відділ довго чекав виходу книги «Віконечка для мого сонечка», а все тому, що ми знаємо як малюки люблять заглядати у віконця, шукати те, що заховано. І добре розуміємо, що турботливі батьки завжди переживають щодо розвитку свого малюка. А ця серія – 2 в 1, гра та навчання. І все з милими, смішними ілюстраціями та цікавими завданнями. Перевірено на всіх знайомих дітях, віконечка – це весело!» — ділиться редакторка Анастасія Толмачова. 
 
6. Серед нон-фікшн для малят виділяємо книгу “Знайомі комахи”. Вона розкаже малюкам про тих, хто літає, повзає, пищить, дзижчить і навіть кусається. 
«Знайомі комахи – це книга для всіх малюків, хто може годинами спостерігати за світом жучків, павуків та мурах. І навпаки, вона так само ідеальна для тих діточок, хто не дуже любить комах. Адже насправді вони дуже милі та симпатичні», — розповідає співзасновниця Видавничого Дому “ABC story” Лілія Соловінська
 

Знаковими колобораціями 2018 року для нашого видавництва стали сумісні роботи з керівником проекту Барабука Танею Стус, компанією Tetra Pak, WWF, шоуменом та телеведучим Олександром Педаном, співаком та продюсером Олексієм Потапенко, актором Олексієм Горбуновим.
“Моя Ба” Тані Стус стала фіналістом «Книжки року» від Еспресо. Ця історія допоможе дітям краще зрозуміти та з повагою відноситися до людей похилого віку, навчитися цінувати кожну спільну мить, проведену з рідними, та приймати одне одного такими, як вони є.
«І нічого страшного, що Ба не може показати пальцями «два» - зате їй так чудово вдається показати ними серденько!»


  • Зірки українського шоу-бізнесу: Педан, Потап, О. Горбунов “заговорили” до маленьких екозахисників за допомогою книг  і створили серію “Зірки PRO”. В книгах у фановій формі розповідається про життя тварин нашої планети. Вони несуть важливий соціальний меседж: зберегти природу та знизити найбільш актуальні загрози для нашої планети. До кожної книги додаються наліпки зі списком добрих справ, які можна зробити для тваринок.
За словами Олександра Педана, головна ціль його книги – зацікавити дітей читанням та прищепити любов до світу тварин. 
«”Пан Дельфін” - це мікс інстаграму та енциклопедії. Сучасним дітям дуже важко всидіти на місці. Тому я писав ці історії цікаво, легко й коротко. Дитина може відкрити будь-яку сторінку книги і щоразу дізнаватися щось нове. Думаю, особливо цікавим «Пан Дельфін» буде дошкільнятам».


  • Ганна Таранцова, менеджер з екології та зв’язків з громадськістю компанії Tetra Pak, про першу книгу з вторинної сировини «Подорож до дивовижного світу тварин»: «Виробництво книг з упаковок Tetra Pak – це свідчення того, що переробна промисловість отримує розвиток в нашій країні…».

Євгенія Аратовская, голова ГО «Україна без сміття»: «Я думаю, що перша книга з перероблених упаковок – це гарний початок великого шляху – нам і далі потрібно збільшувати кількість видань вироблених з вторинної сировини. Важливо, щоб люди свідомо ставилися відходів споживання і розвивали звичку до сортування. Книга, зроблена з упаковок TetraPak – хороший спосіб донести до дітей та їх батьків цю важливу інформацію…».

Ця книга – це справжня експедиція захопливим світом тварин. Маленькому читачеві потрібно виконати важливу місію — відкрити для себе нові види істот, дослідити раніше невідомі місцевості. Адже на кожній сторінці є завдання на пошуки різних тваринок, щоб закріпити матеріал та просто фаново провести час.
 

У новому році на вас очікує ще багато нових книжок.
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: