Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Книжковий Арсенал. Спостереження і підсумки
18.06.2018
Життя нашого видавництва
1. Атмосфера Книжкового Арсеналу була барвиста й емоційна. Самобутні художні роботи на презентаційних локаціях надихали атмосферою співтворчості. Як на мене, це ключова тенденція виставку-ярмарки, коли читач, автор, видавець, публічна особа, державний діяч – у єдиній меті створюють разом. 
 
 
2. Читачів на Арсеналі чимало. Це радує видавців та авторів. Шкода лише, що котрий рік організатори не можуть придумати, як побороти стояння відвідувачів у черзі. Сподіваємось, вихід на майбутнє знайдеться. Виставкова зона уперше була розділена на «дорослу» й «дитячу». Це не відразу зрозуміли відвідувачі. Сама ідея розділу непогана, але її треба вдосконалити і логістично, і побутово – батькам із малими дітками й возиками іноді було важко розвернутися у вузьких проходах, а хочеться і книги роздивитися. 
 
3. Вибір покупців дуже різноманітний. Як завжди або шукають конкретного автора, або мають конкретну потребу, а вже видавець пропонує, як її задовольнити. Читач вибагливий до якості змісту, оформлення і матеріалів. Але відкритий до різноманіття стилів, тематик, жанрів, способів використання продукту. Дитяча книга незвичайна тим, що її не тільки читають, нею граються,  у ній малюють, із неї роблять нову книгу. Такий багатогранний підхід захоплює читача і розвиває вподобання як споживача.
 
 

 
4. «Ранок» був відкритий для читачів. Стенд був обладнаний так, що до кожної книги читач міг підійти, роздивитися, поставити запитання консультанту. Для діток була розважальна зона. Тож батьки мали змогу спокійно обирати книги. 
Як лідер галузі видавництво «Ранок»  підтримує тренд екотехнологій та розвиває тему захисту природи. Серія екокниг, проект спільний з компанією «Тетрапак» надрукований на вітчизняному папері, при виготовленні якого не постраждало жодне дерево. Ми продовжуємо вдосконалювати виробництво задля збереження природних ресурсів і навчаємо цьому дітей через наші проекти. 
 
5. Кожен рік Арсенал відвідує величезна кількість активістів, популярних українських діячів і багато з них презентують власні проекти. Так, авторами серії “Зірки PRO” стали Олександр Педан, Олексій Потапенко та Олексій Горбунов. У книгах тварина – наче зірка – розказує читачеві найбільш цікаві й корисні факти про себе. Звісно, у веселий та невимушений спосіб. Ми вибрали такий формат оповіді, щоб зацікавити дорослих і дітей, привернувши увагу до теми захисту природи. Певні кошти з продажу книг будуть перераховані на захист природи України
 


6. Перекладний здобуток безумовно цікавий і ми будемо з ним знайомити читача і надалі. Але більшу увагу приділятимемо українським сучасним письменникам, художникам. Цьогоріч на Арсеналі читачі мали змогу ознайомитися з розширеною лінійкою «Читальні» - книг для  першого самостійного читання та нової серії «Слухай серцем» авторів Тані Стус, Галини Ткачук, Олесі Мамчич, Ольги Купріян, Марії Артеменко, Сергія Лоскота, Оксани Лущевської, ілюстраторів Віталія Бугари, Вероніки Котик, Надьожної, Оксани Драчковської. Серія «Слухай серцем» говорить із читачами про складні, але важливі теми. Книги були позитивно прийняті психологами, суспільними батьківськими організаціями.

 


7. Новинки намагалися показати усі видавництва. Відвідувачів дитячого сектору на ряді стендів зустрічали  персонажі-герої книг, з якими можна було зробити фото. Тішить те, що видавництва показують чергові здобутки і багато з видань - вітчизняні. Значить, ринок дитячої книги розвивається і вдосконалюється за формою і змістом.
 
8. Усі дні виставки проводилося чимало професійних та читацьких заходів. Відвідувачі завжди активні слухачі: ставлять  запитання, висловлюють пропозиції. Такий формат спілкування з читачем потрібно розвивати й урізноманітнювати. Можливо, можна додати більше професійного спілкування. Та долучати до цього спілкування депутатів, міністерства, адже не розуміючи галузь із середини неможливо її розвивати. Зазвичай ритм виставки настільки активний, що не завжди маєш змогу поспілкуватися з багатьма колегами.  
Наталія Коваль,
директор департаменту дитячої літератури
видавництва "Ранок"

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: