Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Коли і як починати вивчати іноземні мови з дитиною?
16.01.2019
Поради батькам
Ранній розвиток дітей вже давно став трендом серед турботливих батьків. Дитину із народження намагаються навчати за різними методиками, тут можна знайти будь-що: і формування зорових навичок, і тактильне пізнання світу, і, звичайно ж, розвиток мовлення. Важливим для сучасних батьків і дитячих психологів залишається питання про вивчення іноземних мов.
 
З якого віку починати вчити нову мову? Які техніки і методики пустити в дію в роботі з дітьми? І, безперечно, найважливіше — як зацікавити малюка? У цьому питанні існує безліч поглядів й у досвідчених батьків, й у фахівців у сфері дитячого розвитку. Перше, на що потрібно орієнтуватися під час вирішення цієї задачі — особливості сприйняття і таланти вашого малюка, адже кожна дитина унікальна. Але все ж, існує загальновизнана думка про те, що найкращий і найпродуктивніший вік для пізнання від 2 до 5 років. Саме в цей час і варто починати долучати дитину до світу нових мов: обережно і послідовно вводити нові поняття, знайомити з іноземними словами.

Щоб зробити вивчення іноземної мови простим і цікавим процесом, перетворіть заняття на захопливу гру. Тут стануть у пригоді абсолютно різні методи:

1. Ви можете показувати дитині картинки і називати їх різними мовами. Для цього підійдуть прості книжки з картинками, і спеціально створені — «Словнички у малюнках». У цих книжках все дуже просто. На одній сторінці зображений предмет (тематики книг вельми різноманітні: «Свійські тварини», «Моя сім'я», «Мій дім», «Дикі тварини», «Кольори», «Лічба» і т.д), а на іншій — підписи цих предметів і понять трьома мовами: англійською, німецькою та українською. Звичайно, в цьому випадку варто підготуватися і батькам: дізнатися, як правильно вимовляються слова, послухати, як говорять носії мови, адже краще не вчити взагалі, ніж вчити неправильно.
 
2. Другим методом можуть стати мультфільми англійською, німецькою та іншими мовами. Дуже цікаво буде переглянути мультик спочатку рідною, а потім іноземною мовою. Таким чином можна розвивати правильність вимови і сприйняття іноземної мови.
 
3. І, нарешті, ви можете показувати і називати дитині предмети, які його оточують. Але у цьому випадку батькам точно потрібно гарненько підтягнути знання мови!
 
Починати вчитися ніколи не рано! Але пам'ятайте, що для дітей важливо, щоб заняття були:

1) Простими
2) Цікавими
3) Послідовними
4) Регулярними

Успіхів у пізнанні й навчанні!
 
 
Замовити книги

 
Анастасія Толмачова, 
 редакторка ВГ "МАГ"

 










 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: