Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Круті не завжди популярні, або Ніккі розказує про свої невдачі
23.06.2019
Поради батькам
Нова для України, але широко відома по всьому світу серія «Щоденник Ніккі» набирає обертів нової хвилі популярності. Дівчинка-невдаха займає топові позиції в 36 країнах, продана тиражем понад 30 мільйонів екземплярів, і незабаром українські читачі примножать цю цифру. А в найближчому майбутньому, можливо, вийде кінокартина! Стежимо за оновленнями!
 
Автор циклу, Рейчел Рене Рассел, працює юристом, а книги для дітей пише у вільний від судових засідань час. Старша дочка авторки стала прототипом головної героїні, а також намалювала для книг веселі ілюстрації.
 
Ніккі Дж. Максвелл - учениця восьмого класу, яка нещодавно змінила школу на приватну. Таку можливість (або прокляття, це ще не точно) дівчинка отримала завдяки контракту про співпрацю її батька. Контракт з надання послуг з дезінфекції в цій школі. Як будь-яка новенька, Ніккі хоче увійти в число класних і популярних дівчаток і вірить, що новий мобільний телефон допоможе їй в цьому. І одного разу мама дещо для неї купує, і на велике розчарування Ніккі, це був не телефон, а особистий щоденник.
Після довгих міркувань і внутрішніх мук Ніккі відкриває першу сторінку щоденника і записує свої почуття. А маючи талант до малювання, дівчинка дотепно ілюструє ситуації, мрії і думки.
 

Якщо щоденник потрапить до чужих рук, Ніккі точно очікують неприємності, адже там описана і дивакувата сім'я, і нестерпна молодша сестра Бріанна, і плани помсти ворогові зі школи Маккензі, і навіть перші почуття до хлопчика. Занадто багато таємниць в одному місці.
 
Але поки Ніккі не має друзів у школі, щоденник рятує: він вислухає, прийме тебе такою яка ти є і збереже твої таємниці. А тепер по порядку, в чому ж восьмикласниця Максвелл Ніккі превстигла, що носить гордий титул невдахи!
 

Папа - працівник дезінфекційної служби, який роз'їжджає на жахливій вантажівці з величезним тарганом на даху. Ця машина ще не раз підставить дівчинку.
 
Бріанна - молодша сестра. Мила маленька шкодниця, через чиї вигадки на горіхи отримує Ніккі. Якщо Брі залишають на опіку старшої сестри - чекайте вибухів і жертв.
 
Маккензі Холістер - популярна дівчинка школи, з багатої сім'ї, зі штатом шанувальників і неймовірними привілеями. І пощастило ж Ніккі мати локер по сусідству з цією Міс Знаменитість.
 
Брендон - хлопець, який подобається Ніккі. Але чи подобається Ніккі йому? Хоч би натякнув. Але дівчинка абсолютно упевнена, що такая невдаха сподобатися не може. 
Зої і Хлоя - дві найпопулярніші дівчини... з кінця списку. Здається, вони хочуть з Ніккі подружитися!
 

І на останок, Ніккі - без мобільного, без модних речей, без грошей, без адекватних родичів, з непопулярної компанії і вічно потрапляє в халепу. Але як будь-який підліток, Ніккі намагається знайти золоту середину, яка дозволить їй не втратити себе і налагодити відносини з близькими. І хоча проблеми вишикувалися в шеренгу перед дівчинкою, підтримка друзів і сім'ї допоможуть їй їх подолати.
 
Читачі книги в головній героїні впізнають себе, а в її проблемах знайдуть свої: як налагодити стосунки з родиною, як знайти подруг і не втратити їх, як пережити капості ворогів, як долати труднощі і не опускати руки, як спілкуватися з хлопчиками і як залишатися модною при будь-якому розкладі.
 
Вікторія Міхно
провідна редакторка
відділу "Читайка"
 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: