Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Літературний тур книжковими скарбницями
30.12.2019
Що почитати?
Кожен проводить свій вільний час по-різному. Великим чином це залежить від темпераменту людини: хтось відпочиває, коли читає, хтось, коли спілкується з друзями, а комусь потрібен активний релакс. А як проводить свій час ваша дитина?
 
Кожен рік, кожен місяць, кожен тиждень і навіть день у нашому книжковому житті проходить насичено. Чого вартий листопад місяць. Заходи проводилися і в будні, і в вихідні. Днів просто не вистачало. Адже ми підготували чимало книжкових подій для дітей будь-якого віку та темпераменту. Робили все можливе, аби дитячі серця наповнювалися теплом, очі іскрилися жагою до знань, а обличчя сяяли щирими усмішками.
 

 
Що було та якого формату?
Пройшла низка книжкових заходів у бібліотеках міста Харкова. Їх відвідало чимало дітей - понад 100. Київські бібліотеки також не залишилися осторонь. Читацьку естафету прийняли: центральна бібліотека ім. Т.Г. Шевченка для дітей та Національна бібліотека України для дітей. А скільки книг було задіяно! Фікшн та нон-фікшн, пригодницькі та повчальні, листи та вірші. Яким чином? Це були майстер-класи, воркшопи, мозкові штурми, зустрічі, презентації та затишні читання із самими авторами. Все в ігровому форматі, легко, просто та невимушено. На кожному заході діти відпочивали, розважалися та непомітно для себе навчалися. Усі книжкові події були спрямовані на заохочення дітей до читання, прокачки різних навичок, розвиток креативного мислення та логіки. А головне - вони дарують усмішки, приємні емоції та гарні спогади. До речі, на заходах найактивніші діти були нагороджені призами. Тож обов’язково навідуйтесь до своєї бібліотеки: читайте, поринайте в книжкові пригоди та приєднуйтесь до наших заходів. 
 

 
Чим займалися?
Як банально це не звучить, та у бібліотеках діти зустрілися із книгою. Але зустрічі пройшли у новому форматі. Ось, наприклад, на майстер-класі “Прокачай свій мозок разом із Шерлоком Голмсом та Леонардо да Вінчі” дітлахи вигадували різноманітні питання, якими ж самі себе спонукали до знаходження відповідей на них, розв’язували ребуси, проходили лабіринти, відгадували алфавітний код. Так, вправа за вправою, граючи та розважаючись діти прокачали свої навички, як то кажуть, від А до Я та відтворили роботу мозку геніїв, скориставшись їхніми методами. А знайшли ми їх у серії книг “Думай як Шерлок Голмс” та “Думай як Леонардо да Вінчі”.
 

 
На інших зустрічах, скориставшись книгою “Вімпі Стів. В’язень Майнкрафта”, діти поринули у світ гри Minecraft. Разом із головним героєм, виконували різноманітні завдання та вигадували власні. До речі, її написали батько зі своїм сином та його другом. Чому? Бо вони шаленіють від цієї гри. Читаючи книгу “Геміш та спинятелі світу”, дітлахи розкрили секрет паузи, що спиняла світ навколо головного героя, а ще читали та розігрували уривки з книги. Познайомилися із привидом, що блукав шкільними коридорами та живе у книзі “Перчик, М’ята та шкільний привид”. Взяли у нього інтерв’ю та запросили на гостини. Дізналися, як буде виглядати Київ у 2178 році, які школи очікують на учнів та поринули у карколомні пригоди з книгою "Сапієнси". Вигадали власне місто 2200 року і машини майбутнього. Усі зустрічі пройшли інтерактивно та фаново. Діти добряче потренували свою уяву, увагу і логічне мислення. 
 

 
На презентації серії книжок “Оттолайн” юні читачі познайомилися із дівчинкою, що так схожа на Пеппі Довгапанчоху. Вони разом із редакторкою вирушили у дивовижний світ книжок. Уявляли себе у дивному містечку “Біг-Сіті”, вигадували для себе професії, малювали свої цікаві та доволі неординарні домівки, ловили головну злодійку - Жовту кішку, складали незвичайний розклад уроків та будували корабель, щоб відправитись до Норвегії за паном Манро. Діти прокачали навички креативності, потренували фантазію, та проявили себе у читацькій майстерності. 
 

 
На кожному книжковому заході дитина з користю проводить час, відпочиває, спілкується, поринає в різноманітні пригоди сторінками книг, інтелектуально збагачується та розвивається. Такі книжково-бібліотечні події - це своєрідний поштовх, аби діти поглянули на читання з іншого ракурсу та почали відкривати нові горизонти літературного світу. Адже той, хто читає - володіє світом.
 
Тож слідкуйте за нашими подіями та приєднуйтесь. Ми чекаємо на вас!
 
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: