Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Мандри чарівними світами Ред’ярда Кіплінга
08.08.2022
Що почитати?

Ми звикли ділити літературу на «дитячу» і «дорослу». В той же час існують казки та вірші Ред’ярда Кіплінга – класика, здатна з першого речення захопити увагу читача будь-якого віку. Сенсом життя англійського письменника, поета і мандрівника були невпинні пошуки загубленого раю і створення власного завершеного світу, хвилюючого й дотепного.

Кіплінг – до речі, переконаний антифашист і антикомуніст – став живим класиком у віці 23 років, після виходу збірки його перших оповідань. І це безпрецедентний випадок в світовій літературі. Його популярність ще за життя дорівнювала популярності сучасних поп-зірок. Твори Кіплінга розповсюджувались кількістю примірників, що вдвічі перевищувала тиражі сонетів Шекспіра.  

Здавалося б, ніщо не заважало такій популярній особистості відпочивати на лаврах, обертаючись в вишуканих світських колах. Але ні: сучасники свідчать, що на кожному громадському заході за участі впливових політиків та суспільних діячів Кіплінг, після необхідних привітань та церемоній, безслідно зникав. І його незмінно знаходили в дитячій кімнаті посеред веселої групки захоплених дітлахів. Він був душею дитячих компаній: нобелевський лауреат й провідний письменник самозабутньо бавився зі своїми юними поціновувачами. Він розігрував імпровізовані п’єси, розповідав неймовірні історії або просто ганяв з малечою в квача.

Основним джерелом його натхнення були діти. Дружина Кіплінга пригадувала, що її чоловік здатен був годинами міркувати про позитивну природу дитини, її здатність бути чуйною та гнучкою, про вміння малечі сприймати новаторську інформацію тощо.

А найголовнішою та найвибагливішою аудиторією Ред’ярда Кіплінга було трійко його власних дітлахів і племінники. Написавши нову казку або вірша, письменник кликав всю свою сім’ю до їдальні і влаштовував прем’єру. При цьому він виглядав натхненним, але й схвильованим: юні слухачі, особливо найменша донька, зазвичай не лестили батькові та вносили власні корективи до його творів.

Та повернімось в сьогодення. Минуло 125 років, як Кіплінг став нобелевським лауреатом, але створений його нестримною фантазією парадоксальний світ продовжує збуджувати уяву багатьох поколінь читачів. Зокрема, українські діти вивчають «Мауглі» в п’ятому класі. В наших з вами сучасних реаліях читання Кіплінга набуває нового сенсу, адже потужний меседж: «Поборюй! Будь сильним! Переборюй негаразди!» пронизує геть усю творчість видатного англійця.

Декілька років тому ми видали найпопулярніші твори Кіплінга в окремих книжках: «Слоненя», «Рікі-Тікі-Таві», «Кіт, який ходив сам», «Як з’явились броненосці», «Звідки у Леопарда плями». А нещодавно ми створили цілу збірку творів Кіплінга під назвою «Казки далеких країн» – подарункове видання.

 

 

Читаючи ці казочки разом з дитиною, ви відчуєте себе чарівним повістярем, а малюк закохається в сам процес читання. Також дитину потішать чудові дотепні ілюстрації. Ви подорожуватимете в хащах індійських джунглів, прогуляєтесь по пісках африканських пустель та разом зрозумієте, що навіть в найсуворіших умовах важливо залишатися чемним та людяним.

 

 

Ми дуже рекомендуємо збірку до прочитання кожній дитині. Кожна з казок створить неповторну атмосферу, що запанує в вашому сімейному колі, якщо ви читатимете виразно та із задоволенням. 

 

 

Збірка «Казки далеких країн» сподобається навіть малечі, яка не полюбляє багато тексту, адже вона проілюстрована дуже яскраво і детально. Діти розглядатимуть її з захопленням, а тексти казок запам’ятають досить швидко. Слухаючи ці чудові твори, діти зможуть уявити себе сміливими мандрівниками та чарівними казкарями.

 

Наталя Бокова,
помічниця провідного редактора видавництва «Ранок»

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: