Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Масштабний проєкт з промоції читання
21.12.2020
Життя нашого видавництва
Навіть у такий особливий 2020 рік державні інституції та громадські організації не втрачають наснаги й втілюють масштабні проєкти з промоції читання. Це переконлива ознака професіоналізму і, безперечно, оптимістичний дороговказ для книговидавничої галузі в Україні. 
 
Ми дуже тішимося, що книжки видавництва «Ранок» потрапляють до справді унікальних освітніх кейсів. А наші видання радять визнані експерти з промоції читання. Так, на початку грудня у вільному доступі з’явився Посібник «Живі письменники. Батькам», створений у співпраці ГО «Смарт Освіта», Українського інституту книги, Фундації Дарини Жолдак та Нової української школи.
 
 
Посібник містить описи 50-ти відібраних фахівцями книжок сучасних українських письменників, а також запитання для тематичних бесід із дитиною, творчі ідеї для спільної гри та коментарі психолога.

До переліку потрапило більше десятка «Ранківських» книжок з різних серій: Читальня (Володимир Арєнєв «Справа про зухвале викрадення пташенят», Андрій Кокотюха «Не той хлопчик»), Слухай серцем (Ольга Купріян «Суперклей для вази», Таня Стус «Моя Ба», Аня Хромова «Титепетль сердиться»), Пригоди (Сергій Лоскот «Таємне завдання капітана Кепа») та інші видання літературної агенції «BaraBooka» (Ірена Панаріна «Птахабетка», Галина Ткачук «Білка Квасоля та Опівнічний Пожирака», Олеся Мамчич «Іванна і ванна», Олександра Орлова «Нечуй Невмирущий», збірка «Жахлива книжка»). 

 
 
Посібник підкаже про що говорити з дитиною після прочитання тексту і як з цим гратися. Усі запропоновані завдання розширюють межі книжки й надихають на творчість, наприклад: 
 
Вигадайте з дитиною, де в неї кнопка гучності. Випробовуйте можливості голосу й покеруйте одне одним за допомогою цієї кнопки (за «Моя найтихіша книжка» Галини Ткачук)
 

Відтворіть персонажів оповіді з побутових матеріалів: вулкан – з кави, хмаринку – з вати, блискавку – з фольги ( за «Титепетль сердиться» Анни Хромової)
 
Разом придумайте таємні агентські імена всім членам родини й спробувати впродовж дня використовувати лише їх (за «Суперагент 000. Таємниця золотого кенгуру» Лесі Ворониної) 
 
Тож, мерщій обирайте книжки на сайті видавництва й розпочинайте власне креативне читання! 

 
ЛА БараБука
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: