Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Мрія на мільйон
18.11.2021
Що почитати?

Тема фінансів досі залишається в нашому суспільстві табуйованою. Так, говорити про розмір доходів не прийнято в «цивілізованому» суспільстві багатьох країн. Але в нас навіть тема підприємництва і прагнення багатства вважається майже непристойною.

Утім, життя вносить свої корективи, і питання фінансової грамотності виходять на перший план. Наші діти мають уміти не просто заробляти на життя, але й знатися на таких поняттях, як «пасивний дохід», «гроші та інші матеріальні ресурси», «планування та цілепокладання» тощо.

Ми не завжди можемо їм у цьому допомогти, а школа — і поготів. Що ж лишається? Книги! Одна з таких — «Мрія на мільйон», новинка від видавництва «Ранок». Її автор — підприємець і бізнес-тренер Сергій Вожжов — знайшов цікаву та захопливу форму, в якій говорить із підлітками про те, як заробити свій перший мільйон. У легальний спосіб, звісно.

Ця історія починається з того, що звичайний школяр на ім’я Данік розповідає своєму другу та однокласнику Міші про можливість отримати мільйон, пройшовши фінансовий квест. Хлопці збирають команду однолітків і разом із Юлею, Аліною, Максом і братами Клищенками починають діяти.

Завдання квесту виявляються зовсім не легкими. Наші герої мають вигадати бізнес-ідею, розробити план з її втілення, розібратися з оподаткуванням, ризиками, договорами про партнерство. Напруги сюжету додає те, що за омріяний мільйон змагається чимало команд з усієї країни, а час на виконання завдань обмежений. Утім, розказана історія легко, невимушено і з гумором.      

Зранку по дитячих червоних очах легко було впізнати команду майбутніх мільйонерів. Лише Мішка мав свіжий вигляд і здивовано витріщався на друзів, ніби запитуючи: а що з вами сталося? Юля відразу щось запідозрила і прямо спитала:

— Ти завдання виконав?

— Яке завдання?

— Що значить, яке завдання? Те, яке сьогодні потрібно здати!

— Я не бачив. Було завдання? Де?

— Голубами розсилали, а ти хвіртки не відчинив, мабуть,— пожартувала Юля.

Сергій Вожжов, «Мрія на мільйон»

Чи вдасться команді Даніка впоратися з усіма завданнями й отримати свій приз? Чи перетворяться утопічні підліткові мрії на прибуткові проєкти? Кому дістанеться мільйон – сімці друзів чи одній з команд-суперниць? І що станеться з нашими героями та їхніми бізнес-планами через десять років?

— Я свою частину покладу на банківський рахунок, а на депозитні відсотки мандруватиму світом.

— А я острів куплю. Невеличкий, але обов’язково біля екватора, де завжди тепло.

— А мені подобається зима, тільки щоб було багато снігу. Тому я поїду в Гренландію й подам документи на отримання гренландського громадянства — з такими грошима мені скрізь будуть раді.

— Нема такої країни. Як ти можеш стати громадянином країни, якої немає?

— Як це немає? Найбільший острів у світі є, а країни в них своєї немає? Дивно.

— А я побудую завод із виробництва гелікоптерів і перевірятиму їх у небі перед продажем.

— А я відкрию кінотеатр і дивитимусь усі-усі фільми безкоштовно.

— А мене покличеш?

— А мене?..

Сергій Вожжов, «Мрія на мільйон»

Якщо у вашій родині підростають підлітки, радимо придбати книгу «Мрія на мільйон» і дізнатися відповіді на ці питання. Але насправді ця книга – дещо більше, ніж просто захоплива історія про те, як кілька дітлахів робили свої перші бізнес-кроки.

Це – ефективний бізнес-тренінг і розкладена по поличках схема стартапу. Це довідник з фінансової грамотності, посібник із науки перетворювати мрію на мету і крок за кроком її досягати. Врешті-решт, це підручник для тих, хто хоче досягти в житті більшого, ніж пропонує робота за наймом з її умовною стабільністю і соцпакетом. Або, як пише сам автор у післямови до «Мрії на мільйон»:

…цю книжку я намагався створити максимально реалістичною. Саме тому в ній не тільки пригоди дитячої команди, а ще й купа цікавої інфи про гроші, бізнес, діловий успіх та інші важливі речі. Ця книжка — збірка корисностей, скарбничка практичних порад, гаманець з підказками, щоб почати фінансово-ділове життя.

Сергій Вожжов, «Мрія на мільйон»

Отже, це одна з багатьох книжок, які доведеться прочитати вашій дитині, перш ніж вона, можливо, наважиться на організацію власної справи. Але завжди важливо, з чого ти починаєш, чи не так? А «Мрія на мільйон» — гарний початок!

 

Юліта Ран

Письменниця, драматургиня

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: