Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Навколо світу з Арчі
17.07.2022
Що почитати?

Серія книг «Навколо світу з Арчі» видавництва «Ранок» для найрозумніших, активних і допитливих малюків.

Чому дітям корисно читати книги про подорожі? Тому що такі книги розвивають кругозір, тренують пам'ять, стимулюють “центр допитливості” і ще з раннього дитинства прищеплюють маленьким читачам любов до подорожей, пізнання нового, інтересу до інших традицій, мов та культур. Поки що в серії три найцікавіші книги - про Велику Британію, Китай і Італію. Всі ці країни дуже різні, несхожі одна на одну своєю історією, культурою та традиціями. І це добре. Адже цікаво дізнаватися про щось нове, робити маленькі відкриття.

Отже, чи не вирушити нам у подорож? Що для цього потрібно? Валіза? Солом'яний капелюх? Квитки на літак? Так, це все нам, безперечно, стане в нагоді. Але найголовніше для подорожі – це чудова компанія. Забавний пес на ім'я Арчі подорожує різними країнами світу. Причому цей досвідчений мандрівник вміє знаходити все найцікавіше і найдивовижніше. А ще дуже добре про все розповідати. Наприклад, коли Арчі потрапляє до Великобританії, він знайомить хлопців з історією цієї країни, розповідаючи про замки та лицарів, цікавих особистостей. Поет Шекспір ​​і знаменитий детектив Шерлок Холмс, Королева Єлизавета II - ось з ким буде дуже цікаво познайомитися. А ще покататися в лондонському метро, ​​прогулятися Лондоном і, звичайно, випити чаю.

Куди вирушимо далі? Китай – країна, яка здивує кожного, хто туди потрапив уперше. У Китаї все не так, як ми звикли. Тут їдять паличками, а не вилками, і китайські ієрогліфи зовсім не схожі на наші літери. Прогуляємось Великою Китайською стіною і разом китайцями відзначимо Новий рік, який настає зовсім не 1 січня. А як ми пересуватимемося цією країною? Мабуть на велосипедах. Це дуже популярний вид транспорту у Китаї. І треба не забути скуштувати традиційну китайську їжу, адже знайомство з місцевою кухнею – важлива частина кожної подорожі, яка допомагає краще зрозуміти традиції. Так, і найцікавіше. Арчі розповість про великі відкриття, які зробили китайці.

І знову разом із Арчі повернемось до Європи. На нашому шляху найсонячніша і найяскравіша країна, яку дуже люблять мандрівники. Це – Італія. Тут стільки всього цікавого, що й не перерахувати! Спочатку можна перекусити. І хоча деяка італійська їжа малюкові вже знайома, ну, наприклад, піца або спагетті, там є ще безліч традиційних страв, які варто для себе відкрити. А тепер вирушаємо дивитися визначні пам'ятки. Відвідаємо Колізей, побуваємо у Ватикані. Переконаємося, що Пізанська вежа, хоч і сильно нахилилася, але все ж таки не може впасти. Вирушимо в місто на воді – Венецію та потрапимо на справжній Венеціанський карнавал.

У кожній книзі ви знайдете маленький словничок. Він допоможе трохи познайомитися з мовою тієї країни, де малюк зараз "подорожує" і навіть вивчити кілька необхідних знайомств фраз.

Знаєте, що ще цікаво у книгах цієї серії? У кожній країні пес Арчі обов'язково заводить друга, який допомагає йому краще пізнати країну. А це означає, що книги цієї серії мають і ще одне найважливіше завдання — навчити малюків спілкуватися, встановлювати контакт, знайомитися.

Можна читати з дитиною книги цієї серії просто сидячи вдома. Буде чудово, якщо вдасться приготувати якусь традиційну їжу тієї країни, про яку ви читаєте. Намалювати прапор, подивитися відео. Ще краще, якщо книгу ви почитаєте перед або під час поїздки до Італії, Великобританії або Китаю. Так маленький мандрівник буде більш підготовлений для того, щоб сприймати інформацію. І хоча книги про Арчі – це не путівники, але їх можна використовувати для знайомства з країнами прямо на місці.

Бажаємо малюкам цікавих і пізнавальних подорожей разом з Арчі!

 

Наталія Чуб

Психологиня, авторка дитячих книжок

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: