Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Назустріч пригодам разом з Енолою Голмс!
19.10.2020
Що почитати?
Хто не хотів хоча б раз у житті провести справжнє детективне розслідування? Іти слідами злочинця, шукати докази і складати їх у єдиний пазл?..
Це бажання цілком реально втілити в життя, коли в тебе в руках детектив-комікс про чотирнадцятирічну Енолу Голмс
Коди, шифрування, докази, перевдягання, вистежування – це ж те що треба для допитливого розуму дитини, а інколи навіть дорослого! 
 
 
Про що ця серія? 
 
Коли Енолі Голмс виповнюється чотирнадцять, доля підкидає жахливу новину: мати дівчинки втекла з дому. Що тепер робити? Дівчина знаходить один вихід: написати рідним братам Шерлоку і Майкрофту. Вони вже точно знають, що робити. А якщо з мамою справді щось сталося, то Шерлок швидко розв’яже цю задачу!

Але де там! Брати впевнені, що з матір’ю все гаразд і вона просто втекла з дому, прихопивши чималу суму грошей. Енола не вірить у цю ганебну версію і потайки починає власне розслідування! 

 
Першою зачіпкою для дівчини стає мамин подарунок! Це дві книги, які допоможуть не лише розгадати послання від мами, а й зрозуміти, де вона і чому втекла. 
Енолі доведеться скористатися всіма своїми вміннями й навичками — акторською та ораторською майстерністю, багатою уявою, гострим розумом і навіть гарною фізичною підготовкою, — щоб дістатися до Лондона, врятувати кілька життів і наблизитися до розгадки маминої таємниці. 
Чи зможе дівчина не провалитися на цьому завданні, адже переслідуватиме її незрівнянний Шерлок Голмс?
 
 
Чим зацікавить вас ця серія? 
 
• Це не просто детектив, а справжній комікс із неймовірними акварельними ілюстраціями Серени Бласко. 
• Пазли і загадки на кожній сторінці триматимуть вашу увагу та заохочуватимуть читати далі. Секретні шифри, завдання допоможуть тренувати разом з Енолою свої дедуктивні навички.
• Історія Еноли навчить аналізувати ситуацію, звертати увагу на деталі та знаходити виходи там, де, здавалося, шансів на порятунок уже немає. 
• У кінці книжки авторка додала приємний і досить важливий бонус у вигляді записів із щоденника Еноли: примітки, пояснення мови квітів та багато інших деталей, важливих для розслідування.
 
Комікс побудований як гостросюжетний серіал: у кожній частині — окрема історія, з якої Енола блискавично виплутується. І попри те, що повсякчас з’являються герої, які потребують допомоги міс Голмс, наскрізна тема пошуку мами не втрачається. А іноді навіть переплітається з новим розслідуванням. 
Таке читання затягує. Якщо ваша дитина не любить книги, запропонуйте їй «багатосерійний» комікс, і незабаром вона зажадає терміново купити наступну книгу серії. 
Перевірено! 
 
P.S. І гарна новина для всіх фанатів Еноли Голмс!

Уже просто зараз ви можете переглянути кінострічку від Netflix за мотивами першої книги. Неперевершена гра акторів, чудові декорації в стилі вікторіанської Англії та цікаві діалоги захоплять вас не менше, аніж книжки авторки Ненсі Спрінґер та комікси від Серени Бласко!

 
Вікторія Міхно
провідна редакторка ВГ "Читайка"
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: