Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Нехай кожен знайде свою казку-зірочку!
09.02.2022
Що почитати?

Несла одного разу бабуся своєму онукові казку в мішечку. Але дорогою казка в мішку розсипалася на маленькі зірочки. Коли мішечок відкрили, зірки розлетілися по всьому світу, і кожному дісталася казка-зірочка… Таку красиву легенду про появу казок-зірочок вигадав їхній справжній автор – Геннадій Меламед.


Геннадій – дитячий поет і письменник, твори якого пронизані добротою та іскрометним гумором. Автор створює казкові світи з милими та веселими мешканцями, які вчаться дружити, любити й роблять неймовірні відкриття. При цьому письменник категорично проти «сюсюкання» з дітьми, навпаки – у своїх творах він говорить з юними читачами чесно та на рівних. Тому не дивно, що саме Геннадій створив книжку коротких, але повчальних та кумедних казок-зірочок.


Кожна з 15 невеликих казок нагадує притчу. Усі вони сповнені мудрості, але при цьому написані легкою, зрозумілою дітям мовою. Ми рекомендуємо обговорювати з дитиною казки після прочитання, адже в них закладено більше сенсу, ніж здається спочатку. 


Наприклад, у казці «Як Хмарка пустелю змінила» розповідається про хмаринку, яка надто поспішала вирости і стати великою хмарою. Зрештою їй це вдалося, вона справді перетворилося на чорну грозову хмару, пролилася зливою на пустелю і зникла з неба. Завдяки зливі пустеля розцвіла, зазеленіла, і коли маленький кактус здивувався, куди ж пропала хмара, у відповідь йому з кожної квітки та травинки задзвеніли крапельки води: «Я тут! Я тут!».


На перший погляд, це просто мила коротенька історія. Але якщо подивитися глибше, автору вдалося ненав’язливо, ніби мимохідь, зачепити теми про дорослішання і смерть, про служіння прекрасному, про благородну жертву і про гармонію буття. Можна, звичайно, і не занурюватися в такі надра світобудови, а просто насолоджуватися читанням, але саме глибина кожної історії робить книжку «Казки-зірочки» настільки цінною.


Кілька казок написані в римованій прозі. Тобто ці твори – не зовсім вірші, але в кожному реченні є внутрішня рима і ритм. Завдяки цьому дитина зможе запам’ятовувати і повторювати улюблені казки.


Окремо варто відзначити ілюстрації, які створила талановита художниця Світлана Горпінченко. Вона дуже тонко відчула настрій та суть кожної казки, що й зробило книжку такою виразною та цілісною.


Книжка «Казки-зірочки» не залишить байдужими ані маленьких, ані дорослих читачів. Кожен знайде свою зірочку, яка потрапить йому в серце і створить маленьке добре диво!

 

З любов'ю, група МАГ

Товари з цієї статті
-20%
Казки-зірочки
Меламед Г.М.
290,00
232,00
Казки-зірочки
Меламед Г.М.
280,00
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: