Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
(Не)класична розмальовка із класичними історіями
11.06.2019
Життя нашого видавництва
«Коли Красуня дізналася про страшне Чудовисько, яке тримає в полоні її батька, то не змогла з цим змиритися. Вона запропонувала угоду Чудовиську: він визволить батька, натомість Красуня залишиться у замку назавжди…»

Сучасному варіанту найвідомішої казки «Красуня та Чудовисько» понад 250 років. Але існує припущення, що ця казка — сучасна інтерпретація давньогрецького міфу «Амур і Психея», якому близько 4 тисяч років.  Першою авторкою вважається французька романістка Габріела-Сюзан Барбот де Вільньов. Вона надихалася творами інших французьких письменників, зокрема Шарля Перро та Де Кребійона.  
 

Казка «Красуня та Чудовисько» – ілюстрація найсильнішого почуття у світі. Воно врятує Чудовисько і всіх мешканців замку, покарає винних та влаштує «хеппі енд». Що це за почуття? Звичайно ж, кохання. 
 
Ми не могли оминути увагою цю класичну історію, тож хочемо запропонувати вам приєднатися до неї у серії «(Не) класична розмальовка». Тут ви зустрінете сюжетні малюнки та цитати з оригінальної казки. Тож вирушайте тим же маршрутом, що й батько Белль, до замка Чудовиська та насолоджуйтеся народженням справжнього кохання між двома душами: однією, заточеною у людській подобі, та іншою – у подобі жахливого чудовиська. 
 
«Існує багато чудовиськ, які носять подобу людини; тож краще мати серце людини та подобу чудовиська»

 
Продовженням серії «(Не) класична розмальовка» є «Книга Джунглів». Тут індійські мотиви тісно переплітаються з цитатами з оповідань Редьярда Кіплінга. Ці оповідання про людське дитинча, загублене в густих джунглях… Там його неодмінно спіткатиме загибель. Без пазурів, без ікол, без товстого шару хутра — воно беззахисне перед диким середовищем, хіба що...

 


 
Хіба що воно знайде для себе надійних охоронців та наставників серед диких звірів. Мати-вовчиця, ватажок вовчої зграї Акела, ведмідь Балу, пантера Багіра та пітон Каа захищатимуть маленького Мауглі доти, доки той сам не зможе дати відсіч своєму найбільшому ворогу — Шер-Хану.
 
Ідіть по стопах відомих класичних сюжетів у «(Не) класичній розмальовці», переповідайте казки дітям та розмальовуйте разом із ними улюблених героїв. Адже в цих розмальовках стираються межі, й ви бачите на їхніх сторінках цитати, яким місце в книжках, і колажі, яким місце на виставках сучасного мистецтва.

Тетяна Маслова, 
редакторка ВГ “Ігри та енциклопедії”

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: