Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Неймовірна історія дружби кота-прибульця та земного хлопчика
22.11.2021
Що почитати?

Пухнасті лагідні красунчики чи короткошерсті розбишаки? Якими б не були котики, господарі обожнюють їх, чи не так? А якщо ваш кіт узагалі не з нашої планети? Авжеж, ви так само любитимете свого вусатого прибульця, що б він не робив.

Саме таким виявився Когтій, який прилетів з котячої планети Лоуток. Прибув він не з власної волі — його вигнали як лихого тиранічного імператора. І вигнали не куди-небудь, а на жалюгідну, як вважають коти-лоутоківці, планету Земля, яку населяють безшерсті оґри, тобто ми, люди. Так-так, коти з Лоутоку не дуже добирають слів, коли мова заходить про людей.

Саме з появи Когтія й розпочинається ця надзвичайна історія для ще одного героя книги. Хлопчик Радж нудьгує в новому місті, куди йому довелося переїхати разом із батьками. Тож він, як і Когтій, опиняється у своєрідному вигнанні: без друзів, без улюбленої піци й нових коміксів. І бездомний кіт на його порозі — справжня розрада для Раджа.

Разом із Когтієм вони переживають справжні перипетії. Раджа виряджають у літній табір, що радше нагадує школу виживання скаутів. А Когтій тим часом конструює міжгалактичний телепорт, щоб повернутися додому і помститися своїм ворогам. Замість запчастин кіт використовує найрізноманітніші людські прилади.

Спостерігати за героями надзвичайно цікаво. Книга захоплює з перших сторінок і вже не відпускає. А ще вона ну дуже кумедна. Почуття гумору авторів Джонні Марчіано та Емілі Ченовет і кумедні ілюстрації Робба Моммерца заслуговують на окрему увагу. Смішно буде всім, гарантуємо, — і дітям-школярам, і їхнім батькам!

Захоплива чудернацька історія ще й досить повчальна. Звичайний хлопчина стикається з труднощами в новому місті, його не приймають однолітки і, здається, не розуміють батьки. Однак Радж, попри все, знаходить друзів та виходить зі складної ситуації — і це гарний приклад для таких же школярів, як він.

Ну а Когтій, який був безжалісним тираном на рідній планеті, виявляє теплі почуття до свого нового друга-хлопчика, хоч і дуже цьому дивується.

Дотепна та неймовірна, ця історія не залишить байдужим жодного читача. І можливо, хтось упізнає в ній себе. А в наступних частинах «Когтія» на вас чекають нові пригоди наших героїв.

 

Мусієнко Наталя,

літературна редакторка ВГ «Каскад»

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: