Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Нічні книжки
14.11.2019
Що почитати?
Пізньої осені вечори збільшуються, а дні коротшають. За вікном лише ліхтарики сусідніх вікон. І чорне покривало ночі, яке лякає нас таємницями й темними схованками. Щоб довга вечірня пора не була таким вже випробуванням для дитини добірка нестрашних книжок про жахи, сни і мрії. Так-так, мрії зовсім не бояться ночі. Бо саме вночі, уві сні вони сміливо можуть оживати.

«Велика книга. Антижахи» справді велика. І в ній саме про те, що страхи дуже-дуже люблять нас лякати. Але досить їм лише посміхнутися або щиро ними зацікавитися, як вони кудись зникають. А на їх місце приходять веселощі, допитливість і захопливі пригоди. Пограйте вдома в перетворення страхів.      





 
«Переможець жахів» - це про сміливість. Вона живе в кожному з нас, але іноді кудись ховається. Давайте-но її шукати. Прекрасні віршовані тексти нам на допомогу. А ще книга підказує справжні поради, які й дорослим будуть до ладу: коли ви чогось боїтеся, подивіться на страх з іншого боку. Ви боїтеся йти до лікаря? Побудьте самі лікарем для когось. Ви боїтеся собак? Подоглядайте за цуценям, спостерігайте, як воно росте, яких звичок і поведінки набуває. Страх зменшується тоді, коли ми знаходимо відповіді на “чому?” і “звідки?”.




 
Що приховують чудовиська? У кожного може бути свій секрет. Про який можна дізнатися, граючи з чудовиськами.  Тут знадобиться кмітливість, спостережливість, вміння рахувати. І бажання розплутати геть усі головоломки, що тут понароблювали чудовиська. І хіба ви із цим не впораєтесь? Особливо долучивши старших братиків чи сестер, батьків, можна і дідуся з бабусею. Вони найбільше люблять страшні пригоди, по секрету від чудовиськ. Отже, родинні вечірні квести починаємо.  


   

Коли починається ніч? Коли закінчується день. Коли засинає місяць? Коли прокидається сонце. І ось так змінюючи один одного вони дарують нам початок і закінчення, і знову початок. Без ночі не почнеться день. Саме вночі ми набираємося сили, ростемо й міцнішаємо. Тихого вечора до нас приходить дрімота й сон, щоб ми заспокоїлися, відпочили і помріяли. Поговоріть з дитиною про важливість кожної пори дня. Котик Мурчик підкаже вам, як.


 
Місяць вміє розказувати казки. І найкраще їх слухати саме перед сном, темного вечора. Коли той самий місяць вже вийшов хазяйнувати у небі. Споглядає на нас згори і говорить із зорями. Найбільше про Місяцеві казки знає – кіт. Звичайний такий кіт, що теж полюбляє гуляти уночі. Інколи кіт буває не в доброму гуморі, інколи навпаки любить побешкетувати. Але одначе кожного вечора він чекає на нові казки Місяця.

      

Ця нічна книжка розкладається у цілу панораму нічного життя. У хатинці засинає дитина, а мама читає книжку. І м'яке світло вечірньої лампи проглядає у вікно. А вулиця, ліс зовсім не сплять. Наповнюються нічними звуками: неголосними і трошки таємничими. І їх можна почути у цій книжці.  Через додаток із читання кюар кодів можна послухати справжні звуки ночі. Пищання летючих мишей, крики пугача, шелест трави під ногами їжачка… і мелодійне читання віршика. Сучасний варіант заколисування. А ще під звуки ночі в уяві малюються дивовижні картини, розглядаючи які потихеньку… засинаєш.
А якщо усе ж не вдалося, точно заколисають ніжні колисанки, доповнені нічними ілюстраціями. Тут не тільки віршики, а й історії. Достатньо почитати сторінку чи дві, і непосида у теплому ліжечку засинатиме спокійно і легко. Й дивитиметься кольорові й радісні сни.  
       

       



Співзасновниця ТМ "АРТ"
Видавчиня, автор проєктів для розвитку
і виховання дитини,
Наталія Коваль
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: