Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Обираємо книги для малюків на Книжковому Арсеналі: з чого почати?
13.05.2019
Що почитати?
Як обрати книгу для малюків? Спілкування малюка з книгою - це крок до розвитку його мови, образного мислення, інтелекту і розширення кругозору. Де, як не в книзі, дитина може побачити захоплюючий навколишній світ, який виходить далеко за межі вашої квартири і скверу, в якому ви гуляєте з малюком? І щоб почати знайомство свого карапуза з книгою, необхідно знати основні принципи вибору книжок для дітей до 3-х років.
 
Яскраві, якісні ілюстрації. Картинки - перше, на що слід звертати увагу при виборі дитячої книжки. Адже саме ілюстрації відіграють важливу роль для дитини. З їх допомогою дитина вивчає навколишній світ. Як правило, картинки в книжках для найменших читачів зазвичай предметні (великий об'єкт на білому або світлому фоні). Вони не повинні містити великої кількості другорядних дрібних деталей, які розсіюють увагу дитини. Зайві яскраві кольори, перевантаженість деталями будуть відволікати дитину.

 

Короткі, прості тексти. Для найменших читачів оптимальний вибір наповнення книг - римовані рядки віршиків, чистомовки. Малюкам складно сприймати прозу.
 
Безпека книги. Купуючи книжку необхідно перевірити її якість - гострі кути і зазублини, неприйнятні для дитячої продукції. Потрібно звернути увагу на зазначення вікової категорії. Книга повинна бути виготовлена з екологічно чистих матеріалів. Якщо вона має підозрілий "хімічний" запах, відмовтеся від покупки.
 

Міцність книги. Продукція для найменших читачів повинна бути міцною. Даючи малюкові в руки паперову книгу, ви ризикуєте побачити лише клаптики. Краще, якщо перші книжки малюка виготовлені з картону, тканини або іншого щільного матеріалу - тоді не доведеться переживати за їх збереження.
 

Наприклад, книги «Наші бебікі» допоможуть дбайливим батькам стимулювати розвиток мови, а разом із кумедними героями Disney-студії ваша дитина опанує деякими складами і зробить перші кроки в захоплюючий світ книг. Яскраві ілюстрації зроблять процес читання захоплюючим, а дотепні вірші і чистомовки збагатять активний словник вашого "бебіка". І головне, потрібно зробити дитину активним учасником пізнавального процесу, адже книга - ще й спосіб спілкування дитини і дорослого. А що може бути приємніше для малюка, ніж слухати мамин голос, відчувати її тепло і відчувати неповторну атмосферу любові і ніжності.
 
Книга - не тільки кращий подарунок, але і, мабуть, найважливіший компонент правильного розвитку дітей.

 
Світлана Валіахметова,
редакторка відділу «Disney книги»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: