Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
"Одне із найкращих підліткових фентезі, які я коли-небудь читала!" - Марта про "Школу Добра і Зла"
25.07.2018
Що почитати?
Хочемо познайомити вас із Мартою з Івано-Франківська. Ця п’ятнадцятирічна дівчина просто шаленіє від  книг та дуже любить читати! Серед її улюблених книг є «Школа Добра і Зла»
Відгуком на цю серію з нами поділилась Марта:
 
«Через відмітку 10+ здається, що це звичайна казочка для дівчаток, але це хороша сатира на всі казкові стереотипи.
От уявіть, що було би, якби Зло було Добром, а Добро — Злом? Якби не принцеса робила добрі справи, а відьма. Як вам така казка?)

 

Кожні чотири роки Директор Школи Добра і Зла таємно викрадає двох дітей із Гавалдона, які згодом з‘являються на сторінках книг. Софі мріє потрапити у Школу Добра, стати принцесою і знайти свого принца. Дівчинка впевнена, що її напарницею буде Агата, яку у Гавалдоні вважають відьмою. Але ж, що може піти не так?
 
Зоман Чейнані у книзі розкриває та порівнює Добро і Зло не тільки у межах «казкового протистояння», але й у простих життєвих ситуаціях. Добро може виглядати неперевершено, але може бути водночас потворнішим за Зло. А навіть найгидкіші та найжорстокіші лиходії мають серце та власну внутрішню красу. Але, що буде якщо порушити баланс? Чому нас стримують ці рамки? Чому ми не можемо робити водночас добрі та лихі справи? Чому ми маємо мислити з певними обмеженнями? Чому Зло не може стати Добром, і навпаки? Чи це, все нам заклали в голову старі-добрі казочки про принців і принцес?
 
 
Саме ці питання порушує автор у «Школі Добра і Зла». Зоман Чейнані за допомогою Софі та Агати показує, що краса може бути потворною, а потворність — красивою. Що ті ярлики, які на нас навішують інші та різні образи, які ми приміряємо на себе категорично протипоказані! Не потрібно боятися показувати свою сутність та своє власне «я». Так само потрібно заглянути глибше поміж сторінок цієї, здавалося на перший погляд, дитячої книги та побачити таку мораль.
 
Друга частина "Школи Добра і Зла" — це напевно одне із найкращих підліткових фентезі, які я коли-небудь читала!
Величезний плюс — сюжет. У хорошому підлітковому фентезі він має бути як-не-як цікавим та динамічним. Однак, переважно у всіх представників цього жанру, сюжет до болю банальний та передбачуваний, але не у трилогії Зоман Чейнані!
 
Чому ж друга частина називається "Світ без принців"? Деякі скажуть, що тут фенімізмом попахує), себто тепер у казках будуть фігурувати лише одні принцеси).
Хоча, ні. Вам не привіділося!
 
Агата і Софі знову повертаються до Школи, і головна новина приголомшлює їх: більше немає Школи Добри і Зла, а Школа Дівчат і Хлопців. Деканом принців та поганців став славнозвісний Тедрос, а Декан дівчат нікому невідома до того жінка, яка контролює кожен твій крок...
Але є одна проблемка: Казка про Софі та Агату ще не закінчена... і є всього два шляхи, щоб її завершити...
Однак, ще й назріває Випробування Казкою між хлопцями та дівчатами, яке вирішить всю подальшу долю двох Шкіл. Але от найцікавіше питання: чи виживе до кінця дружба Софі та Агати? Чи "жіночої дружби" насправді не існує?
 

Це я так коротенько розповіла про сюжет)))
Як на мене, то друга частина навіть цікавіша за першу, тож бігом читати цю чудову серію!
Чи раджу? Звичайно! Від мене 10/10
 
До речі, завітайте до @lit.bazar. У них там є навіть тест до якої Школи ви могли би потрапити. Я от до Школи Добра"
 
@marta.and.books
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: