Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Підсумки 2019: наші книжки - переможці
31.12.2019
Що почитати?
З року в рік проходять найрізноманітніші книжкові події: виставки, фестивалі, конкурси, книжкові ярмарки. Цьогоріч наші книги також були відзначенні. Тож радіємо та вітаємо усіх, хто брав участь у створенні цих книг.
 
Кожна книжкова подія - це новий виклик: задовольнити читацькі потреби, вразити новинками, перевершити самих себе. 2019 рік добігає кінця, а отже книжкові заходи завершилися і вже відомі переможці. Усі конкурси вражали, дивували та дарували нові усмішки та яскраві емоції. Кожна подія дає досвід й наснагу, надихає та окриляє. Особливо, якщо серед переможців лунають і наші книжки. Які ж пролунали цьогоріч? Читайте далі…
 
Книга року ВВС
Це літературний конкурс, який у цьому році проходить вп'ятнадцяте. Проводить його редакція ВВС News Україна. Мета: підвищувати інтерес до читання та відзначати найкращі книжки року. До фіналу увійшли дві наші книжки “Сапієнси” В. Арєнєв і “Білка Квасоля та Опівнічний Пожирака” Г. Ткачук. Остання ж книга про стародавній Київ, але не про такий, що в книжках з історії. У ній розповідається про славнозвісне величне місто, що стоїть на Дніпрі, про його вигляд та традиції у сиву давнину та все настільки невимушено та настільки лайтово переплітається з пригодами білкулаки, що дитина читає на одному подиху.
 

 
Та перемогу по собі залишив науково-фантастичний роман для підлітків “Сапієнси”. Автор легкими рухами пера вимальовує майбутнє - 2178 рік. А його фантазія вражає своєю безмежністю, яка прослідковується на кожній сторінці роману. Головні герої - сучасні, дотепні, кмітливі. Вони постійно потрапляють у карколомні пригоди, але кожна пригода вчить людяності, щирості, чуйності, вірити у свої сили та не падати духом.
 

 
Еспресо. Вибір читачів 2019
У травні 2017 року телеканал “Еспресо” заснував книжкову премію “Еспресо. Вибір читачів”. Ціль цього конкурсу - підтримувати інтерес українців до читання, допомагати читачам обирати цікаві книжки та відзначити найкращі новинки року. 
 
Цьогоріч у фінал конкурсу дитячих книжок потрапила “Арктична пасіка” Олександра Дерманського. Віршик доволі дотепний та легкий. Він розповідає про Білого ведмедя, якому ну прям закортіло скуштувати меду. До того ж, ця книга із серії “Читальня”, що створена для першого самостійного читання дітлахів. Вона знаходиться на першому поверсі (для тих, хто лише починає опановувати склади) затишного читацького будиночку. Взагалі, він має три поверхи - кожен адаптований під читацький навик дитини та апробований методистами НЦ «Мала академія наук України».
 

 
Взагалі, премія проводиться в три етапи: 1 - формування списків на основі пропозицій видавництв. 2 - голосування експертної ради, завдяки якому визначаються 3 фіналісти. 3 - голосування читачів у бібліотеках по всій Україні. У цьому році взяли участь понад 150 бібліотек.
 
Експерти конкурсу “Еспресо. Вибір читачів” відзначили ще наші книжки, що не залишили їх байдужими:






Жахлива книжка: збірник страшних історій”
Мія Марченко, Володимир Арєнєв,
Лариса Андрієвська,
Іванка Кравцова, Йожи Куцун, Слава Світова,
Юрій Нікітський, Марія Артеменко


"Іванна і ванна"
 Олеся Мамчич



 





"Скелет без шафи
Оксана Лущевська
"Нечуй невмирущий"
 Ольга Орлова

"Коники винахідників"
 Таня Стус

 

 
“Жахлива книжка: збірник страшних історій” Мія Марченко, Володимир Арєнєв, Лариса Андрієвська, Іванка Кравцова, Йожи Куцун, Слава Світова, Юрій Нікітський, Марія Артеменко;
"Іванна і ванна", Олеся Мамчич
"Справа про зухвале викрадення пташенят", Володимир Арєнєв
"Скелет без шафи", Оксана Лущевська
"Сором’язливий Сальватор"  Мія Марченко
"Нечуй невмирущий", Ольга Орлова
"Коники винахідників", Таня Стус
 
ТОП БараБука
Проєкт підтримки дитячого читання «BaraBooka. Простір української дитячої книжки» з 2014 визначає ТОП найкращих книг на основі аналізу здобутків ринку дитячої літератури за рік. У 2019 році незалежне журі серед найкращих родинних видань відзначило такі наші книги:
 
Космічні агенти проти Сирного Монстра” Анна Хромова. Історія про те, як космічний агент, під прикриттям другокласника, готував вторгнення прибульців на Землю. Все йшло по плану, доки не з’явився Сирний Монстр.
 

 
Не кажи нікому” Саша Камінська. Головну героїню підстерігають проблеми за проблемою: непорозуміння між батьками, підліткова криза подруги, свої переживання. І все це описано на емоційному рівні підлітків та їхньою мовою. Тож не дивуйтеся манері написання та лексичному оформленню.
 

 
Нечуй невмирущий” Олександра Орлова. Пригоди Остапа будуть до снаги не тільки дітлахам, що на канікули їздять до бабусі в село (як сам Остап), а й тим, хто навіть не уявляє сільське життя. Думаєте, якщо там немає інтернету, то воно нудне? А от і ні! Веселі друзі, перегони на велосипедах, купання в річці чи в багнюці, багаття з страшними оповідками - це лише початок. А продовжує ці захопливі пригоди кіт - хитрющий та вусатий. Книга розкриває всю привабливість життя без інтернету.
 

 
Мамонт” Ольга Купріян. Історія про те, що батьки завжди будуть поруч зі своїми дітьми, незважаючи ні на які обставини. Так само любитимуть, підтримуватимуть та даруватимуть віру у свої сили. Книга дуже обережно розповідає дитині про те, що батьки інколи живуть окремо, але це не змінює їх ставлення до неї.
 

 
У підсумок, хочемо сказати, що на отриманому не зупиняємося, а зі здобутим досвідом йдемо вперед. І в новий 2020 рік натхненні вашими усмішками та наповнені силами, вступаємо з новими книжковими проєктами. Це й книжки-картинки для самих маленьких, інтерактивні для дошкільнят, найрізноманітніші пригоди для школярів, і фікшн і нон-фікшн література для підлітків. Це книжки з улюбленими мультяшними героями. Це реалістичні енциклопедії різного формату. Це книги, що наповнені барвистими ілюстраціями та яскравими емоціями. Та не будемо розкривати всі наші секрети, а потримаємо інтригу. Тож очікуйте разом з нами новинки на будь-який вік та будь-який смак, що у 2020 році подарують незліченну кількість щирих усмішок юним читачам.
 
 
 
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: