Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Продовження культової історії про Персі Джексона — серія «Герої Олімпу»
20.11.2017
Що почитати?
…Але богам потрібні герої. Завжди були потрібні.
                                                                                 Гера
 
Якщо ви можете продовжити логічний ряд: «Геракл, Ахілл, Еней, Персі, Аннабет…», то, скоріш за все, ви давно чекали на вихід цієї книги. І нарешті можете прочитати продовження саги про Персі Джексона в українському перекладі та поповнити перелік відомих вам напівбогів низкою імен з серії «Герої Олімпу». Якщо не можете, то в жодному разі не кидайте читати цю статтю, бо ви легко можете почати своє знайомство зі світом античних богів, чудовиськ та пророцтв одразу з «Героїв Олімпу». По-перше, щоб трохи в’їхати в тему, ви можете подивитися повнометражні фільми, зняті за мотивами романів кінокомпанією Disney. По-друге, події «Героїв Олімпу» мало пов’язані із попередніми книжками, а ті моменти, що перетинаються, автор, Рік Ріордан, майстерно та ненав’язливо пояснює.
 
Перша книга циклу має назву «Зниклий герой». Походження назви пояснюється ледь не з перших сторінок – безслідно зник наймогутніший напівбог свого часу Персі Джексон. Гера залишає його дівчині, Аннабет, видіння-підказку: летіти на Гранд-каньйон і знайти хлопця з одним черевиком. Яким було розчарування Аннабет, коли замість коханого вона знайшла трьох незнайомих напівбогів, вік яких уже добряче перевалив за вік, коли всіх приймають до Табору Напівкровок. Незнайомцями виявляються Джейсон, Пайпер та Лео. Саме вони стануть головними героями першої книги, саме їм випаде честь визволити царицю небес і саме вони назавжди зруйнують уявлення про існуючих у світі напівбогів.
 
persi-dzhekson-geroji-olimpu-zniklij-geroj

Кожен персонаж має свою унікальну історію і місію в усіх подальших книжках серії. Наче на контрасті стоять Пайпер та Лео, які багато часу копаються у своєму минулому, відкриваючи нам неприємні події свого життя, які вони прагнуть забути. І Джейсон, який з усієї сили намагається згадати зі свого минулого хоча б щось, бо його спогади вкрадені богинею. Під час своєї подорожі, неодноразово рятуючи життя собі чи своїм друзям, долаючи чудовиськ та приймаючі надскладні рішення, вони зрозуміють, що минуле, яким би воно не було, не має жодного права впливати на майбутнє. Ми ті, що ми робимо сьогодні.
 
«Герої Олімпу» — це якісне сучасне фентезі для підлітків, які люблять загадки, подорожі, міфи та психологію. Які цінують свій час та не бажають гаяти його на погані книжки. Єдине, що засмутить вас після прочитання першої книги «Героїв Олімпу», — це очікування другої частини. Але вона з’явиться вже зовсім незабаром.
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: