Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
«Сестри-вампірки» ― найкумедніша пригодницька серія про вампірів!
28.06.2019
Що почитати?
«Сестри-вампірки» ― фантастично-гумористична серія з трьох книжок, написана за мотивами відомого у Німеччині багатосерійного фільму «Сімейка вампірів». У повістях поєднані любов, гумор, пригоди, міфи про вампірів та сучасність XXI століття. 
 
Про що серія?
 
Нова серія про двох сестер доводить, що «вампірська» тема аж ніяк не застаріла. В книзі звичайні на вигляд дівчата, що ходять до школи, користуються ґаджетами та мають сучасні захоплення, виявляються напіввампірками. 
 
Просторий склеп на кладовищі, похмурі гості у чорних костюмах… Та ні, це не сцена поховання, а весілля вампіра і смертної  жінки. А почалося все з того, що молода туристка вирушила на уїк-енд  до Трансільванії, де на неї напав справжнісінький вампір! Та, побачивши одне одного зблизька, Ельвіра та Міхай закохалися з першого погляду. І хоч такий союз можливий тільки якщо вампір зречеться безсмертя, вони без вагань одружилися. А вже згодом в них з’явилися дві доньки-напівкровки. Знайомтеся! 
 
 
 
Старша сестра  Сільванія ― народилася на сім хвилин раніше за свою близнючку, а тому вважає себе мудрішою. За характером Сільванія більше нагадує людину, а не вампіра, тому зачитується любовними романами та мріє зустріти своє кохання.
 
Дакарія ― молодша сестра, але справжній вампір за своїми вподобаннями. Дака ― палка фанатка вамп-рок-музики, шаленіє від польотів та просто ладна життя віддати за свою п’явку, яку виростила на занятті з мерзотознавства.
 
І тривало їхнє спокійне життя у Трансільванії цілих дванадцять років, поки їхня мама не затужила за батьківщиною. Тому і наполягла, щоб уся їхня «незвична» родина переїхала до Німеччини. Відтоді решта членів сім’ї зносять людські умови життя насилу. Особливо доньки.
 
 
По-перше, вони підлітки, тому проблем в них і без вампірства достатньо: 
 
як знайти друзів у новій школі; 
 
як дати відсіч головним забіякам класу, які не дають спокою;
 
як заговорити з хлопцем, який сподобався… 

 
По-друге, вампірські гени треба ретельно приховувати, а це значить: 
 
відмовитись від денних польотів містом; 
 
маскувати ікла;
 
уникати часнику і хрестів;
 
не виходити з дому, попередньо не намастившись кремом від засмаги… 
 
Загалом, мама склала цілий список нудних правил, які дівчата вхитряються порушувати.  Нічні польоти? Нема питань! Випадково підпалити поглядом вчительку фізкультури чи загіпнотизувати батьків? Що ж, буває складно себе контролювати…
 
 
Фішки серії
 
1. «Сестри-вампірки» мають свою передісторію: спочатку Франциска Гейм написала серію з тринадцятьох книжок про життя напівкровок. Книжки так сподобалися читачам, що за ними вирішили зняти фільм. А вже тоді Надя Фендріх написала за фільмом три найбільш цікаві для підлітків Німеччини повісті, які тепер вийшли друком українською та російською мовами. А найбільш уважні та прискіпливі читачі зможуть слідкувати за сюжетом книги, переглядаючи фільм.
 
2. У повістях використані «вампірійські» фрази, а в кінці кожної книги є словник. Тому читачі зможуть дізнатися, який вигляд мають найуживаніші «людські» слова вампірійською мовою.
 
3. Ця серія просякнута кумедними історіями, з якими герої стикаються на кожному кроці. Тож під час читання можна вдосталь посміятися й підняти настрій.
 
…Трохи спойлеру наостанок
 
Мрії сестер-вампірок здійснюються: почуття Сільванії до хлопця стали взаємними, у що важко було повірити після того, як вона «облажалася». А Дака взагалі ходила на побачення з фронтменом улюбленого рок-гурту! Як їм це вдалося ― читай уже зараз!
 
Вікторія Білан,
редакторка ВГ «Читайка»
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: