Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
«Щенячий Патруль. Історії». 10 причин читати дітям уголос
27.09.2019
Поради батькам

Читання – найкраще тренування для мозку, і спеціалісти радять читати дітям навіть тоді, коли дитинка знаходиться ще в маминому животику. Книга допомагає розширити словниковий запас дитини, кругозір, підвищити грамотність і розвити мислення. А що може бути більш захопливим для читання, ніж історії? Особливо, якщо героями цих історій є персонажі улюбленого мультсеріалу «Щенячий Патруль». Видавництво «Ранок» презентує новинки серії «Щенячий Патруль. Історії» і радить їх для читання дітям вголос та для самостійного читання дітьми.

 

 


Окрім вже знайомих маленьким читачам вісьмох історій про команду «Щенячого Патруля», серія містить дев‘ять нових історій: «Щенята рятують Ейс», «Щенята рятують парад», «Щенята знайомляться із Шукачем», «Щенята і снігові замети», «Щенята рятують піцу», «Щенята рятують мавп», «Щенята рятують баскетбольний матч», «Щенята рятують пінгвінів» та «Щенята рятують Аполо». Сюжети дуже цікаві та захоплюючі й, неодмінно, з щасливим завершенням. Дитина не тільки буде захоплена розвитком подій, а й із раннього дитинства дізнається, що таке доброта та взаємодопомога. На прикладі цієї серії розглянемо 10 причин, чому читання вголос таке важливе для розвитку дітей.

 

 

 

 


1. Збільшує словниковий запас.
Діти, яким читають вголос, запам‘ятовують більше слів і вчаться правильно їх вимовляти. А, як відомо, великий словниковий запас позитивно впливає на успіхи дитини в школі.

2. Розвиває мислення.
З книг дитина дізнається, що таке абстрактні поняття й розширює горизонти свого світу.

3. Встановлює зв'язок між батьками та дитиною.
Любов до книжок стає ще одним фактором, що об'єднує покоління. Сумісне читання – це своєрідний ритуал для дитини, що дає їй почуття комфорту та безпеки. Мамин голос, інтонації, коментарі – все це вказує малюку на те, що його люблять, з ним спілкуються, він має велике значення для своїх батьків. Тому читання на ніч – це контакт з мамою, який потрібен дитині для розвитку.

4. Створює приклад для наслідування.
Діти отримують знання та досвід, коли спостерігають за кимось або когось наслідують. Ви можете бути прикладом того, як аналізувати історію та тлумачити значення слів, використовуючи підказки контексту.

5. Розвиває навички слухання.
Читання вголос розвиває у дитини навички слухання, тобто покращує навички аудіювання. А це сприяє тренуванню сприйняття та розуміння змісту тексту на слух.

 

 

 

 


6. Допомагає обговорити питання, що турбують.
В історіях підіймаються цікаві теми взаємодопомоги, герої стикаються з різними ситуаціями, коли персонажі потребують допомоги. Саме у такі моменти є можливість обговорити життєві теми, як-от дружба, доброта, відповідальність за свої дії тощо. Дитина краще засвоїть ці знання на прикладі своїх улюблених героїв.

7. Відкриває двері у світ інтересів дитини.
Читаючи саме те, що подобається вашим дітям, ви отримуєте чудову можливість розділити інтереси власних дітей, обговорити те, що їх цікавить. Нарешті, ви не будете плутатися в іменах улюблених персонажів дитини та дізнаєтесь, якими супернавичками вони володіють ☺.

8. Сприяє покращенню пам'яті.
Учені з Канади провели дослідження, в якому виявили наступне: читання вголос допомагає краще запам‘ятати текст. Науковці пояснили свій висновок так: людина асоціює інформацію, що запам‘ятовує, зі звуками власного голосу.

9.Учить відрізняти реальність та вигадку.
Під час читання важливо звертати увагу дитини на подібності та відмінності реальності з книжкою. Важливо пояснити малюку, що реальність найчастіше більш захоплива за вигадку. Варто тільки озирнутися навколо.

10. Спонукає цікавість і жагу до знань.
Читання допомагає зрозуміти, що слова складаються з букв, речення зі слів, історії із речень. З книжок дитина дізнається про звуки та склади у словах, про рими у віршах, тощо. Таким чином, крок за кроком, діти отримують знання про словотворення, почуття рими та фонетичну будову слова.

 

 

 

 


 

Ми впевнені, що навіть п'ятнадцять хвилин на день під час читання дозволить прищепити вашим дітям любов до книжок. Сподіваємось, ці 10 причин досить переконливі, щоб зробити сумісне читання з дітьми своїм щоденним ритуалом. А ми, у свою чергу, подбаємо про те, щоб ви отримували якісні та цікаві книжки.

 

 

 

 

Євгенія Осьмачко

 

 

Провідний редактор
відділу «Disney книги» 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: