Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Що заховано в космосі?
18.02.2020
Що почитати?
Книжки із завданнями серії «Вімельбух» допомагають малюкам розвивати необхідні навички. Кожна книга покликана підготувати дитину до школи, а також розповісти про навколишній світ.
 
«Що заховано в космосі?» в ігровій формі знайомить дошкільнят із Сонячною системою. Тут кожне небесне тіло — від найменшої планети-карлика Плутона до спекотної зірки Сонця — розповідає про клімат і про свої особливості.
 

 
Про що книга
 
Інопланетянин Зузу з далекої планети Вуві вирушає у подорож, щоби дослідити Сонячну систему. Багато жителів Вуві неодноразово залишали свою планету, проте Зузу робить це вперше. Тому він мусить зібрати найкращий корабель для подорожі, купити скафандр і зробити величе-е-езний запас їжі, щоби було чим поласувати в дорозі.
 
У Зузу зовсім немає досвіду космічних польотів, тож він вчиться самостійно розв’язувати проблеми: через відсутність гравітації предмети на кораблі починають вільно «плавати», а під час зустрічі з Нептуном корабель Зузу втрачає частину об'єктів на борту. Але це не біда! Адже у Зузу в крові (або, точніше, у зеленій рідині, схожій на кров людей) пристрасть до подорожей і вміння знаходити вихід з будь-якої ситуації. І все це завдяки дідусеві Дуду: він був славнозвісним космічним піратом і подорожував Альфа Центаврою.
 
Перше небесне тіло, яке зустрілося Зузу в Сонячній системі, — це карликова планета Плутон. Зузу прийшов у захват і вирішив намалювати кілька його портретів.
 
Наступна планета, Нептун, не відрізнялася привітністю, тому Зузу довелося затриматися, щоб зібрати всі предмети, які випали з корабля.
 

 
А як щодо найхолоднішою планети в Сонячній системі? Яку можна так назвати? Зузу однозначно вирішив, що це Уран, адже на його поверхні інопланетянину довелося одягти всі свої теплі речі.
 
На Сатурні Зузу потрапив у вихор, адже на цій планеті дмуть найсильніші вітри! А підлітаючи до Юпітера, інопланетянин вирішив порахувати всі його супутники, адже науковці з Землі говорять, що їх більше 80!
 
Зузу дізнався, що на червоній планеті Марс живе самотній робот К'юріосіті, який сюди відправили люди з планети Земля. Вивчивши будову цього апарату, Зузу вирішує створити йому подругу, щоб роботи могли спілкуватися своєю робомовою й разом здійснювати відкриття.
 
На Землі Зузу здивувався: «Це єдина планета в Сонячній системі, на якій є життя!» Він відразу ж познайомився з її мешканцями: люди пригостили інопланетянина круасанами, вирушили разом на екскурсію й політали на літаку. З усього розмаїття тварин на Землі Зузу найбільше припали до душі коти: «Мені здається, — стверджував Зузу, — що я бачив цих істот на інших планетах ...»
 

 
Відвідавши Місяць, Венеру, Меркурій і Сонце, Зузу повернувся на свою планету. А в пам'ять про подорож Сонячною системою інопланетянин привіз світлини.
 
Фішки
 
• Завдання для дошкільнят і молодших школярів допомагають розвивати увагу, навички лічби й логіки.
 
• Сюжетна лінія книги «Що заховано в космосі?» спонукає дітей знайомитися з космічним простором: галактиками, зірками, планетами.
 
• Подарунковий формат книги.
 

 
Космос — це нескінченний простір, у якому є свої закони й особливості. Виконуючи завдання з книги «Що заховано в космосі?», діти дізнаються про Сонячну систему, її планети та здійснять подорож з мешканцем далекої планети — Зузу. Можливо, Зузу не єдиний, хто мріє побувати на планетах Сонячної системи?

Тетяна Маслова
 
Помічник провідного редактора
Відділ "Енциклопедії"
 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: