Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Святкова нетерплячка: чим зайняти дитину напередодні свят?
28.10.2021
Що почитати?

Батькам відома ця «хвороба» — святкова нетерплячка. Які в неї симптоми? Іноді роздратованість, іноді апатія, але постійно — нескінченний потік запитань: «А скоро вже?», «А коли?», «А що ви мені подаруєте?», «А можна мені ще поміряти той костюм? Останній разочок»….

Щоб запобігти нетерплячці, важливо чимось зайняти дитину й відволікти її думки. Але в бурхливому процесі приготування до свята в батьків не завжди є час і сили приділити цьому достатньо уваги. Тоді на допомогу й приходять книжки серії «Святонаближаріум» — незамінні супутники святкової метушні.

Що таке «Святонаближаріум»?

Це серія з чотирьох активіті-книжок, кожна з яких присвячена одному зі свят: день народження, Геловін, Новий рік або Різдво. Книжки великого подарункового формату містять:

  • 66 сторінок ігор, головоломок, поробок і розмальовок;
  • розворот з тематичною настільною грою;
  • 6 сторінок декоративного паперу;
  • 2 аркуші з наліпками;
  • цупкий картонний аркуш із трафаретами!

Завдання й оформлення книжок відповідають темі певного свята, знайомлять дитину з його основними традиціями і створюють необхідний настрій. Далі ми коротко розкажемо про концепцію трьох новинок серії: «Геловін», «День народження» та «Різдво».

«Геловін»

Найактуальніша книжка сезону жовтень-листопад, коли з вітрин ледь не кожної крамниці визирають гарбузові голови, кажанчики або павучки. Хоча вона буде цікава будь-якої пори року для тих, хто по-справжньому фанатіє від різноманітних чудовиськ: примар, відьом, вампірів, мумій, вовкулак... Усі вони — герої тематичних завдань нової книжки.

Наприклад: «Знайди й познач відьомське зілля, приготоване точно за рецептом». Або: «Збери з наліпок чудовисько Франкенштейна».

Дітей просять придумати власні заклинання, вигадати жахастик, завітати на День мертвих до Мексики або пройти випробування морського чудовиська, щоби здобути піратські скарби. Також тут є аркуші з поробками й списками, що допоможуть вам підготуватися до геловінської вечірки, ідеї костюмів та маски для них:

«День народження»

Книжка, що стане в пригоді під час нестерпних очікувань найголовнішого свята в житті кожної дитини. Хто б не хотів, щоб цей день тривав якомога довше? Із «Святонаближаріумом. День народження» ви зможете створити імениннику святковий настрій задовго до бажаної дати.

Завдання з книжки познайомлять дитину з традиційними атрибутами святкування дня народження: торт зі свічками, подарунки, ковпачки та кульки, вечірки з друзями…

Допоможуть підготуватися до власного свята: зробити запрошення, власноруч прикрашені за допомогою декоративного паперу, трафаретів і наліпок, чи гру для вечірки, скласти список бажаних подарунків і занотувати дні народження близьких людей, щоб не забути.

Зі «Святонаближаріумом. День народження» ви зможете уявити себе на святі в песиків або динозаврів, спробувати влаштувати онлайн-вечірку. А також надовго зберегти спогади про свій яскравий день народження!

«Різдво»

Остання книжка в серії присвячена численним традиціям святкування дванадцяти днів Різдва, що в народі називають святками.

Дитина дізнається, що таке Різдво і чому в Україні для його святкування існують дві дати.

Виконає завдання, у яких познайомиться з традиційними дванадцятьма стравами на Святвечір, попередником різдвяної ялинки — дідухом, а також традиційним рецептом куті.

Тут є аркуші, на яких можна записати вивчену колядку або вигадану небилицю, намалювати сучасних міфічних істот або створити парад різдвяних зірок за допомогою трафаретів, декоративного паперу й наліпок.

А ще з книжкою «Святонаближаріум. Різдво» дитина зробить власний пальчиковий вертеп, напише побажання для себе й близьких, доповнить мальопис за мотивами «Різдвяної історії» Дікенса та отримає безліч ідей, як розважитися на канікулах.

Бажаємо вам і вашим дітям чудового настрою та щасливого очікування улюблених свят разом із книжками серії «Святонаближаріум»!

 

Редакторка ВГ Енциклопедії

Ганна Булгакова

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: