Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Такі схожі й такі різні: чому дитина захоче собі всі книжки серії «Сонячна система»
28.12.2021
Що почитати?

Ми певні, що наші юні читачі – фанати космосу залюбки перечитують книжку-картинку «Земля: мої перші 4,54 мільярда років». Адже в ній планета сама розповідає маленьким землянам про своє довге й насичене життя. А окрім того, згадує велику родину Сонячної системи. І здається, письменницькі здібності передаються космічним шляхом, бо відразу троє близьких Землі також написали автобіографії. Вони однаково захопливі й водночас такі різні, тож сподобаються і дошкільникам, і школярам!


 

Дещо епатажна автобіографія справжньої зірки
У книжці «Сонце: одне на мільярд» читачі й читачки здобудуть нові знання, зігріваючись під зоряними променями. Як і належить зірці, Сонце розповідає про себе з нотками самозакоханості. І це кумедно. А ще це значить, що тут є безліч захопливих фактів! Бо ж не може незамінне Сонце не повихвалятися тим, що:
- воно є найважливішою зорею (для землян точно);
- усі планети від нього фанатіють (і це завдяки гравітації);
- життя обертається довкола нього (в усіх сенсах);
- воно краще за родичок-зірок (бо ті надто далеко)…


І це геть не все! Дітлахи засвоять, чому і як саме Сонце дає змогу землянам жити на Землі.


Величезна перевага цієї й інших книжок серії – орієнтованість на читачів від чотирьох років. Молодші зможуть легко сприймати інформацію, адже її викладено максимально просто і з гумором. Факти подано через доступні для малечі о́брази. Наприклад, щоб зрозуміти, наскільки Сонце більше за Землю, у книжці пропонують порівняти баскетбольний м’яч і… піщинку. Трохи старші читачі, окрім того, що збагатять знання про Галактику, вподобають дотепний стиль оповіді. Жартувати Сонце вміє неабияк!


Зворушлива автобіографія вірного друга
«Місяць: найкращий друг Землі» – найзворушливіша книжка серії, адже тут розказано історію дружби. Милий Місяць розповідає про те, як воно – бути єдиним природним супутником Землі та її вірним другом. Зокрема він:
- допомагає Землі бути стійкою (завдяки своїй силі тяжіння);
- не повертається до подруги спиною (в усіх сенсах);
- ніколи не залишає Землю саму (навіть удень);
- грає з нею в ігри (як-от у затемнення).


Окрім того, тут на диво просто пояснено космічні поняття й події. Гравітація, подорож людей на Місяць, припливи й відливи для чотирирічки? Легко!


Окрема принада книжок – ілюстрації. Великі, завжди емоційні й такі милі, неначе з дитячого фотоальбому. Лишень погляньте на ці рум’яні щічки! Та картинки у книжці – не декоративні елементи, а важлива частина, що робить сприйняття легким. Наприклад, фази Місяця вони ілюструють точно й доволі кумедно. Те, що треба дітлахам!


Автобіографія-запрошення від привітного брата
Остання книжка серії – «Марс: запрошення для землян» – це не лише автобіографія четвертої планети від Сонця. Це послання майбутнім астронавтам! Славетний Марс запрошує землян відвідати себе, адже:
- це планета для розваг (бо не газова, як деякі);
- день на Марсі довший за земний (на цілих 37 хвилин);
- у нього два супутники (у Землі вдвічі менше);
- його каньйони неймовірні (і авжеж, глибші за земні).


А ще Марс дає кілька порад, як юним астронавтам підготуватися до подорожі. Наприклад, захопити кисень, бо власного в нього обмаль.


У цій і раніше згаданих книжках серії є й навчальні елементи. І всі в ігровій формі! Останній розгорт містить вікторини, завдання на логіку, інтерв’ю й найсвіжіші відомості з досліджень космосу. Це допоможе дитині закріпити знання й перевірити себе на уважність.


Книжки серії «Сонячна система», як і космічні об’єкти: хочеться дивитися на них і дізнаватися щось нове знову й знову. Добре, що Земля не самотня ані у Всесвіті, ані на книжкових полицях. «Автобіографії» стануть до вподоби дітям будь-якого віку. Приємних космічних читань!

 

Катерина Процун
Помічниця провідного 
редактора ВГ «Енциклопедії»

 

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: