Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
ТОП-3 книги, в яких герої облажалися
18.01.2019
Що почитати?
Тобі відоме почуття повного провалу? Італійською — un fiasco totale, англійською — an epic fail… Якою мовою не кажи — сенс не змінюється: сором, ганьба, довічне приниження! Або… шанс проявити кмітливість та сміливо посміятися над собою. Далі ми пропонуємо добірку з трьох серій книжок, у яких головні герої не одноразово лажали, але знаходили в собі сили вийти із ситуації переможцями.
 
«Чудовий світ Тома Гейтса»


 
Том гідний очолити наш перелік. А хіба ні? У перші дні після літніх канікул він:
1) зганьбив своїх батьків твором про те, як провів літо (відколи стало погано казати правду?);
2) висміяв велосипед дівчинки, яка йому подобається (він не знав, що то її. Та й нащо було обклеювати його шерстю?);
3) намалював портрет вчительки в ДЕТАЛЯХ (сама ж попросила, а потім образилася на ДЕТАЛЬНО промальовані в неї вуса)… Проте ані сором, ані покарання не здатні зіпсувати Томові життя, особливо, якщо в нього є вафлі, зошит для малювання та квитки на концерт улюбленого рок-гурту.
 
«Герої Олімпу»


 
Хто читав серію книжок про напівбога Персі Джексона, той знає, що цей хлопчина неодноразово заслуговував на місце в нашому переліку. Проте в «Героях Олімпу», що є її продовженням, у Персі з’явився гідний конкурент — Лео Вальдез. Чого варті лише постійні «закоханості» та невдалі залицяння сина Гефеста до безсмертних красунь, з якими йому напевне нічого не світить. Однак не існує такої біди, до якої б Лео не добрав влучний жарт. Або навпаки — невлучний настільки, що від того смішний. Поділяємо смак автора серії Ріка Ріордана, у якого Лео — найулюбленіший персонаж.

 «Лицар-дракон»

 
Книжка про Мерека – дракона, який уміє перетворюватися на людину і якому вкрай важливо зберігати це в таємниці, бо інакше його разом із усією родиною стратять. І хотілося б сказати, що в скрутні ситуації Мерек потрапляє виключно через це. Але ж ні! Хлопець і без того — магніт для халеп. Хто в перший день навчання в лицарській школі залишився без штанів? Хто підпалив вежу замку і знайшов собі ворога в особі найтупішого, найбезжальнішого й найрозпещенішого хлопця у світі — сина лорда? Можете не відповідати. Ми знаємо, що ви здогадалися.
 
Вчіться в наших героїв і не бійтеся провалів — з часом усі вони стають кумедними історіями! 
 
Ганна Булгакова,
редакторка ВГ "Читайка"

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: