Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Трилер, на який чекала молодь України
29.09.2020
Що почитати?
Що таке Young Adult і для кого він?
 
Література Young Adult (дослівно «юні дорослі») — це популярний напрям, який висвітлює проблеми молоді (14+): взаєморозуміння із батьками та однолітками, негаразди в школі й коледжі, перше кохання, нав’язливі страхи та тривоги. У героях романів цього напряму читачі можуть впізнати себе і знайти шляхи розв’язання власних проблем. Адже не кожен здатен сформулювати свої тривоги, а тим більше розповісти про них комусь.
 
Видавництво «Ранок» завжди залишається «на хвилі» популярних тенденцій в сучасній літературі, і ми активно знайомимо наших читачів з кращими світовими Young Adult романами. Серед них «Хмара», «Слова на стінах» і наша новинка — зворушливий і перенасичений інтригами трилер А. В. Ґейґер «Підпишись на мене знову». 
 
 
Роман, що полоскоче ваші нерви 
 
Це історія про Тессу Гарт, яка страждає на агорафобію. Увесь свій час дівчина проводить у чотирьох стінах. Крок із кімнати для неї — неабиякий подвиг, не кажучи вже про вихід із будинку на ґанок. 
 
Світ Тесси обмежений і тісний: кімната, телефон і твітер. І лише в твітері дівчина почувається повноцінною: там є друзі, люди з такими самими захопленнями та фанати поп-зірки, за якою і сама вона пильно стежить. Тесса знає всі подробиці з життя кумира: де він, з ким він. 
 
Одного разу дівчина започатковує новий тег @ТессаКохаєЕрікаТорна, через який привертає до себе чимало уваги! Підписки, лайки, коментарі. Хто б міг подумати!
 
Менеджери Еріка Торна роблять усе, щоб підтримати високий рівень його популярності. Але самому хлопцю все це набридло, біда тільки в тому, що контракт закінчиться не скоро. До того ж його гнітить і лякає новина про іншу зірку, яку вбила фанатка. Нащо така популярність, яка загрожує життю?! Та ще менеджери, котрі контролюють його дії, планують розпорядок дня і вказують, які пісні писати й співати. Через них твітер-сторінки Еріка перетворилися на фотоальбом світлин із голим торсом та зізнаннями фанаткам у любові. 
 
Але не всі такі палкі фанати Еріка. Хейтери знайдуться завжди. Одного з них розлючує надто популярний тег Тесси про кохання до блазня Еріка, і він вирішує зв’язатися з нею. Чи вдасться йому переконати Тессу, що фанатіти за цим нездарою — це справжнє божевілля, чи все ж таки їхня розмова зайде в глухий кут?
 

Отож, події роману розгортаються навколо трикутника: Тесса, Ерік і хейтер. Кожен з них не живе повноцінним життям, а застряг в чотирьох стінах — хтось у реальних, а хтось у соціальних. Чи зможуть вони вийти за їхні межі без жертв? 
 
Авторка обрала цікаву форму викладу. Оскільки все відбувається у твітері, то в тексті переважають повідомлення, оформлені у бабли. Крім цього є свідчення, записані в поліційному відділку зі слів постраждалих та підозрюваних. Такий авторський прийом приваблює та заохочує до подальшого читання.
 
Проблеми, висвітлені в романі «Підпишись на мене знову»
 
Усі ці проблеми надзвичайно актуальні для нашого сьогодення. І найголовніша з них, безперечно, інтернет-безпека. Можливо, не кожен розуміє, наскільки важливо дотримуватися правил та не розповсюджувати особисту інформацію в мережі, тим паче не ділитися нею з незнайомою або малознайомою людиною. На жаль, це стосується не тільки підлітків, але й дорослих. Друга важлива проблема роману — це психічне здоров’я. Авторка пропонує читачам відчути себе на місці головної героїні, щоб зрозуміти її стан і почуття.
 

Безперечно, ми не можемо відмежуватися від світу з усіма його небезпеками. Нам навіть важко уявити своє життя без інтернету і соцмереж. Але ми можемо і повинні бути пильними: не ділитися особистою інформацією онлайн і ретельно перевіряти контакти. Підписуйтеся тільки на позитив — наприклад, новинки від видавництва «Ранок» ;) 
 
Вікторія Міхно
провідна редакторка ВГ "Читайка"
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: