Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Творчі набори карток «Варіабілі» — це гра, що навчить нестандартно мислити та подарує неабияку віру у свої сили!
17.10.2019
Поради батькам
   Свідомі батьки розуміють важливість повноцінного розвитку дитини й прагнуть удосконалювати не лише її аналітичні, а й творчі здібності. Допоможуть їм у цьому незвичайні картки, розроблені за унікальною методикою творчого розвитку «Варіабілі», що прийшла до нас із Німеччини, але має наші корені. Про її особливості й навіть терапевтичний ефект ми й поговоримо.


 
   Відповідальність за розвиток малюка лежить на нас, дорослих. Від того, ЩО і ЯК ми вкладаємо в нашу дитину, залежить те, якою особистістю вона виросте і як реалізує себе в майбутньому. Не слід забувати про важливість паралельного розвитку логіки та творчих здібностей маленької людини. На жаль, більшість дорослих переймається насамперед рівнем IQ дитини та приділяє дуже багато часу логічним і математичним завданням, забуваючи про багатогранність людини. У результаті час спливає — і з веселих фантазерів і вигадників виростають серйозні розумники.  Не завжди щасливі, часто закомплексовані, не впевнені у своїх силах і як наслідок — не дуже успішні.
   Як цьому запобігти? Як зробити так, щоб наші діти розвивались гармонійно, вміли мріяти, здійснювати свої бажання і не боятися помилок і критики? Відповідь є. Потрібно змалечку допомагати їм розкривати власний потенціал, не нав’язувати своїх думок, а стимулювати до самостійного розвитку. Пам’ятайте, у кожної людини свій шлях, ваша дитина не повинна втілювати у життя ваші нездійснені мрії.
   Отже, творчі набори карток «Варіабілі» стануть у пригоді батькам, зацікавленим у гармонійному розвитку їхньої дитини, і забезпечать корисне і приємне дозвілля у родинному колі.



 
   Декілька слів про методику та її авторів
   Авторська АРТ-методика, що відома в усьому світі, а тепер презентується і в Україні, запропонована німецьким скульптором Еккаґартом Бушоном та художницею Ніною Ґелінґ-Бушон. В основі їхньої творчості — свобода форм і кольорів. Вони навчилися вивільняти творчу енергію і розробили прийоми, що допомагають кожному розкрити свій потенціал, бути справжнім!
 Ігрові набори «ВАРІАБІЛІ» вже апробовані батьками й спеціалістами, використовуються у дитсадках, корекційних центрах, розвивальних закладах. Вони відповідають усім критеріям психологічного впливу на дітей різних вікових груп і на дорослих.

   Навчання у формі гри
   Дуже ефективно дитина навчається і розвивається в невимушеній обстановці. Малюк легко засвоює нове, граючи разом з батьками. Важливо зацікавити дитину безмежністю творчості та свободою дій. Набори «Варіабілі» створені саме із цією метою. Вони спрямовані, у першу чергу, на роботу правої півкулі головного мозку, що відповідає за творчі здібності. І найголовніше: ці картки навчають мислити творчо, шукати оригінальні шляхи, вірити в себе, адекватно сприймати свої відмінності від інших і цінувати їх. Завдяки грі із цими картками розвивається образне й асоціативне мислення, активується уява.



 
   На який вік розраховані картки?
   Одна з переваг цих наборів — відсутність вікових обмежень! Дорослі із задоволенням грають з дітьми і отримують не менше користі, ніж малюки. Адже з роками ми стаємо все більш серйозними, логічними, а наша права півкуля потребує все більшого живлення. Не слід забувати: розвиваючи креативне мислення, ми можемо значно вплинути на швидкість та якість мислення в цілому!
   Дорослим працювати з картками зазвичай складніше, нам заважають стереотипи, закладені в нас з дитинства. Ми весь час намагаємось мислити логічно. Раціональному дорослому дуже важко уявити на місці чорної плями чарівну планету. А от малюк легко нафантазує і її жителів, і їхні пригоди! Крім того, майте на увазі: що менше дитина, то простіше їй зрозуміти, як грати з картками. Згадайте своє дитинство. Які тільки історії ви не вигадували, дивлячись на тіні на стелі, стінах, на абстрактні малюнки на шпалерах і на хмаринки в небі!



   Як працювати з картками?
   Головна мета гри — створити з карток певні образи. Вони не повинні мати чітко визначені форми. Керуйтесь асоціаціями та відчуттями! Найперше правило роботи з картками — не намагатися щось зрозуміти або пояснити у звичні для нас способи. Креативне мислення спонукає нас приймати нестандартні (іноді навіть геніальні!) рішення, знаходити найкоротший і найпростіший шлях до цілі й не боятися помилок. Усього цього не можна досягти за допомогою логіки. Заохочуйте малюків до прояву уяви та творчої фантазії.
   Пам’ятайте: у цій грі немає правил та обмежень! Тут неможливо помилитись! Кожен створює свої неперевершені шедеври. Кожен відчуває себе творцем. Можна складати картки у квадрат, можна накладати їх одна на одну, можна домальовувати картки, поклавши їх на папір. Можна навіть  малювати на самих картках, використовуючи водний маркер.
   Грайте так, як вам забажається! Це так захоплює! Ви й не помітите, як промайнули години.
Творчого натхнення вам і успіхів!


Олена Ольховська
Провідний редактор
ВГ Кенгуру  
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: