Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
У доробку АРТу з′явилися е-проєкти. Що це і до чого?
18.05.2022
Що почитати?

Електронні проєкти — це продукти, якими можна користуватися з екранів ґаджетів. Їх може бути декілька видів: ігрові доповнення, документи у форматі pdf, які можна роздрукувати, інтерактивні курси відповідно до віку чи предметного напрямку. При чому названі види можуть інтегруватися один з одним.

Наразі для вашого доступу наявні комплекти аркушів, якими можна користуватися з екрана або роздрукувати.

Як користуватися робочим матеріалом не роздруковуючи? Так як би ви користувалися підручником:

  • розглядаєте завдання, читаєте умову до виконання;
  • виконуєте завдання в окремому зошиті письмово. Наприклад, розв’язуєте задачу, або списуєте літери, або малюєте фігури тощо.
  • виконуєте завдання усно, обговорюючи відповідь.

Наприклад, маєте такий робочий аркуш. Але роздрукувати поки немає змоги.

Відповідно до завдання перелічуєте усі круглі вітамінки. Можна додатково їх малювати в зошиті: рахуєте – «1 кругла вітамінка» і малюєте кружечок, «2-га кругла вітамінка..» тощо.

Або маєте таке завдання:

Перелічіть усі квіти, а потім – усіх бджілок. Чи одне й те ж число у вас вийшло? Запропонуйте дитині пальчиком повторити контур цифри 6 у повітрі, потім так само повторити контур цифри олівчиком. А тепер спробуйте її написати у зошиті.
Так само, використовуючи рухову пам'ять, можна малювати доріжки.

Початком і завершенням доріжки можуть бути будь-які невеличкі предмети: ґудзики, маленькі іграшки, фішки з настільної гри — все, що підкаже фантазія. І потім після малювання ліній у рядку можна по ним «пройтися» фішкою чи ґудзиком, таким чином порівнюючи, як змінюється напрям лінії і напрям руху фігурки.

Після такої гри ви самі придумаєте безліч цікавих доріжок із ліній.

Отже, в чому користь робочих аркушів і одночасно відмінність від друкованого зошита?

  1. Дають можливості більшої практики і тренувань конкретної навички. І ви самостійно обираєте, скільки потребуєте таких тренувань.
  2. Один робочий аркуш – одна проблема, запитання або завдання. Це завжди конкретна точка знання.
  3. Більш легке використання. Аркуш не потребує зберігання. Зошитом ми користуємося довше. А більш простий підхід до виконання вправи стимулює заохочення.
  4. Дозволяють побачити прогрес у відпрацюванні певного вміння.
  5. Допомагають відстежити інтерес дитини до того чи іншого способу активності або теми заняття.

І дозволяє вам витратити менше ресурсів як часових, так і фінансових.

Робочі аркуші легко збираються в комплекти, які ви самі зможете сформувати. Або скористатися вже готовими добірками. Зазвичай ці добірки великі за обсягом. Наприклад, комплект аркушів з математики блоку «Скоро 1 клас» містить 80 робочих аркушів, за допомогою яких дитина навчиться лічити до 10, виконувати прості математичні дії, засвоїть відмінності геометричних фігур та запам’ятає, як розрізняти ліво-право та інші просторові поняття. 

Робочі аркуші можуть бути загально-практичними, деталізованими відповідно до певної теми або тестовими – перевірними. 

Наприклад, робочі аркуші «Смачна абетка» допоможуть вивчити букви українського алфавіту і розрізняти візуально велику і маленьку літеру. До робочих аркушів додаються описи ігор, за участю яких і досягається результат.   

А робочий аркуш «Дозвілля» — це гра, яку можна використовувати багаторазово і щоразу, як не можете обрати, чим сьогодні зайнятись.

Тематики і види робочих аркушів будуть розширюватися у тому числі відповідно до ваших запитів і побажань. Тож обирайте своє тренування або гру і надсилайте власні ідеї для створення нових робочих аркушів.

 

Завжди для вас і з вами креативна команда видавництва «Активний Розвиток Талантів»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: